Johny Voners schittert laatste keer in nieuwe fictiereeks ‘Een Goed Jaar’

Streamz onthulde recent de eerste beelden van de nieuwe Vlaamse fictiereeks Een Goed Jaar. Daarin zullen we een bijna onherkenbare Johny Voners zien als een machtige maffiabaas. De acteur liet kort na de opnames ervan jammer genoeg het leven. Vanaf 8 juni zal de gloednieuwe komediereeks te zien zijn op Streamz en later ook op VTM.

‘De Xavier’ aka Johny Voners schittert in Een Goed Jaar nog een laatste keer op onze schermen, voor zijn overlijden in 2020. In de nieuwe serie zijn onder meer ook Frances Lefebure, Jeroen Perceval en Joke Devynck te zien. De komediereeks, met een snufje misdaad, is geregisseerd door Pierre De Clercq en Jean-Claude Van Rijckeghem. Het duo regisseerde samen ook al de Vlaamse dramaserie Amigo’s.

Het verhaal

De nieuwe fictiereeks Een Goed Jaar vertelt het verhaal van Lenny (Boris Van Severen) en Erik (Jurgen Delnaet). De twee mannen stoten toevallig op een kelder vol wijn en wapens uit de Tweede Wereldoorlog. Het duo smeed al snel een plannetje om snel aan veel geld te geraken.

Zo proberen ze een Brusselse antiquair te overtuigen dat de spullen uit de kelder toebehoorden aan Adolf Hitler. Uiteindelijk blijken er meer schimmige figuren geïnteresseerd te zijn dan verwacht en loopt hun oplichtersplan al snel uit de hand.

Overleden na opnames

Met zijn kale kop en stoere uiterlijk als Antwerpse maffiabaas is Johny bijna onherkenbaar in de aankomende reeks. De acteur overleed kort na de opnames, in maart 2020. Johny was bekend als Xavier Waterslaeghers uit de sitcom F.C. De Kampioenen, een rol die hij bijna 30 jaar vertolkte.

Een Goed Jaar is vanaf 8 juni beschikbaar op Streamz en zal later ook op VTM te zien zijn.

Bekijk hier de trailer van Een Goed Jaar:

Meer
Lees meer...