‘Ge Hadt Erbij Moeten Zijn’: Johny Voners voor laatste keer in nieuwe beelden te zien als Mexicaanse restaurantuitbater

Johny Voners Sven De Ridder Ge Hadt Erbij Moeten Zijn
VTM

Johny Voners, bekend als Xavier Waterslaeghers uit F.C. De Kampioenen, overleed in maart na een strijd tegen kanker, maar hij zal postuum nog één keer in een nieuw televisieprogramma te zien zijn. Op donderdag 28 mei om 20.35 uur krijgen we in de slotaflevering van Ge Hadt Erbij Moeten Zijn een eerbetoon aan de acteur voor de kiezen. Johny brengt het verhaal van Sven De Ridder in beeld en keert terug naar 1992. Ook Vlaanderens bekendste IJslandse tv-kokkin Dagny Ros Asmundsdottir deelt een opvallend verhaal met de kijkers.

Op donderdag zullen we in Ge Hadt Erbij Moeten Zijn zien hoe Johny Voners transformeert tot Mexicaanse restaurantuitbater, compleet met snor en sombrero. Voor Sven zelf een mooie herinnering aan de laatste opnames die hij met één van zijn idolen mocht beleven.

Dat Sven De Ridder geobsedeerd is door Amerika, is een publiek geheim. Dat is dan ook waar zijn verhaal zich afspeelt. Sven keert terug naar 1992, toen hij als 18-jarige knaap op bezoek was bij het gastgezin waar hij als uitwisselingsstudent had verbleven. Samen met zijn mama Jenny (hier gespeeld door Ruth Beeckmans), haar man en twee zonen ging hij op uitstap naar de Mexicaanse stad Tijuana en belandde hij in het plaatselijke restaurant El Nacho Loco.

Loco restaurantuitbater

VTM

“Die baas van El Nacho Loco, die was ook een beetje loco”, klinkt het. Het verhaal van Sven begint met véél margarita’s on the house en eindigt met één grote complottheorie.

Die loco uitbater wordt glansrijk vertolkt door Johny Voners, die zo voor het eerst sinds zijn overlijden in een nieuwe rol op tv verschijnt. “Johny was één van mijn helden, dus ik was heel blij dat hij mee wilde doen met Ge Hadt Erbij Moeten Zijn“, laat Sven De Ridder weten in een persbericht. “Het was de laatste keer dat we samen op de set stonden. Die opnamedag krijgt nu een andere dimensie. Johny is veel te vroeg moeten gaan.”

“Voor mij was het de eerste en jammer genoeg ook de enige keer dat ik met Johny mocht spelen”, vult Ruth Beeckmans aan. “Dat ik met zo’n groot acteur heb mogen spelen, is een cadeau dat ik voor de rest van mijn leven zal koesteren.”

IJslandse tv-kokkin

VTM

Daarnaast gaat Ruth Beeckmans in de slotaflevering van Ge Hadt Erbij Moeten Zijn op bezoek bij de IJslandse tv-kokkin Dagny Ros Asmundsdottir. Ruth krijgt er twee verhalen voor de prijs van één. “Een verhaal in een verhaal”, zegt ze zelf. Daarvoor keert Dagny Ros terug naar haar studentenjaren en een memorabel examen dat ze hoogzwanger moest afleggen. “En plots was mijn water gebroken”, zegt Beeckmans.

Gesponsorde artikelen