Frigo-scène in ‘Joker’ stond eigenlijk helemaal niet in het script

Dat nieuwe film Joker jaagt iedereen de stuipen op het lijf en er is één scène die ons bijgebleven is na het bekijken van de film. Het gaat om de passage, waarin Arthur, echte naam van de Joker, de koelkast leeghaalt en erin gaat zitten. Het grappige: blijkbaar stond die scène helemaal niet in het scenario en heeft acteur Joaquin Phoenix die op de set uit zijn duim gezogen.

Cameraregisseur Lawrence Sher zegt in een interview met de filmblog Slash Film dat Joaquin heel wat geïmproviseerd heeft tijdens de opnames van Joker. De bekendste scène waarbij hij dat deed, was dus de koelkast-scène. “We hadden geen idee dat hij in de koelkast zou klimmen”, zegt Lawrence. “Ik weet nog dat ik me afvroeg wat hij aan het doen was. Klom hij nu echt in de koelkast? Het was net zo leuk als bizar om naar te kijken.”

Psychotisch dansje

Een andere improvisatie van Joaquin is het dansje dat je hem vaak ziet doen als Joker. Eigenlijk was het de bedoeling dat hij tegen zichzelf zou praten in de spiegel, maar dat bleek te onnatuurlijk te zijn. Van een grimmig toeval gesproken.

Gesponsorde artikelen