Jong N-VA wil “Wallonië verkopen aan Trump voor 1 euro”: beetje photoshop maakt het af

In een poging wat komkommertijd-aandacht te krijgen, lanceert Jong N-VA een nieuwe gimmick op Twitter: ze bieden Donald Trump zowaar Wallonië te koop aan, voor één symbolische euro.

De jongerenafdeling van de grootste partij van Vlaanderen, die Vlaams een regering vormt en graag federaal “een gesprek zou willen met de PS”, provoceert. Want in hun jongste tweet gekscheren ze een beetje over Wallonië. Nu Donald Trump immers een blauwtje heeft gelopen in Denemarken, waarvan hij graag Groenland had gekocht, is er… Wallonië om te kopen, zo suggereert Jong N-VA, dat meteen ook al een Trump-tower met fotoshop neerpootte in Wallonië. En de prijs valt mee: ze vragen symbolisch één euro. “Call us“, zo laten ze nog weten.

Vraag is of die actie in goede aarde zal vallen bij de Franstaligen. Een reactie op de weigering van de PS om één op één de top van N-VA te ontmoeten, die je vaak hoort in Franstalig België is simpel: “Wij moeten nu gaan luisteren, terwijl we wel vijf jaar lang uitgedaagd en beschimpt zijn geweest door de N-VA?” Iets doet vermoeden dat de nieuwste actie van Jong N-VA niet meteen veel positieve reacties zal uitlokken aan de andere kant van de taalgrens. Al moet humor in de Wetstraat wel blijven kunnen natuurlijk, veel is er voor de rest op dit moment niet.

Meer
Lees meer...