Jonge stuntman van The Walking Dead verliest zijn evenwicht op set en sterft 

Jonge stuntman van The Walking Dead verliest zijn evenwicht op set en sterft 

Stuntman John Bernecker (33) is overleden na een val op de set van ‘The Walking Dead’. Afgelopen woensdag viel hij van een hoge balkon en raakte zwaargewond. De opnames van het volgende seizoen zijn tijdelijk stilgelegd om de cast te laten bekomen van de gebeurtenis. 

Afgelopen woensdag verloor Bernecker zijn evenwicht op een balkon dat ongeveer 7 meter hoog was. Na zijn val, kwam hij terecht op een vloer van beton en raakte hij zwaargewond. De stuntman werd eerst naar het ziekenhuis gevoerd met een helicopter, maar helaas konden de dokters niet veel doen. Ze stelden een ernstige zwelling in de hersenen vast en werd hij kort nadien hersendood verklaard. Zijn naasten hebben donderdag beslist om hem van de beademing te halen.

Seizoen 8 stilgelegd

De makers van de populaire zombiereeks, hebben meteen de opnames van het achtste seizoen stilgelegd. Het is nog onduidelijk wanneer de productie weer wordt hernomen. De cast- en crewleden zijn duidelijk in shock en moeten de gebeurtenis verwerken.

Ervaring

De 33-jarige Bernecker had al langer dan tien jaar ervaring als stuntman. Hij heeft meegewerkt aan verschillende bekende films zoals de Fast & Furious 8, The Hunger Games-trilogie, 22 Jump Street en The Loft.

Gesponsorde artikelen