Left Right
scrollTop top

Jongeren die voorlopig rijbewijs laten vervallen hoeven geen drie jaar meer te wachten


Jongeren die voorlopig rijbewijs laten vervallen hoeven geen drie jaar meer te wachten

De wachttijd van drie jaar voor kandidaat-chauffeurs die hun voorlopig rijbewijs laten vervallen wordt afgeschaft. Dat had Vlaams minister van Verkeer Ben Weyts (N-VA) al lang aangekondigd, maar de voorbije weken kwam hij daarbij in de clinch te liggen met zijn federale tegenhanger François Bellot (MR).

Niet dat Bellot de wachttijd absoluut wou houden, maar het was een typisch Belgische discussie over wie nu eigenlijk bevoegd was. Volgens Bellot ging Vlaanderen z’n boekje te buiten. Weyts had al eerder gezegd dat hij die wachttijd “absurd” vond. Zo moesten chauffeurs drie jaar wachten om hun rijbewijs te halen wanneer ze hun voorlopig rijbewijs lieten vervallen. Iets wat duizenden Vlaamse jongeren overkomt.

Maar nu hebben Weyts en Bellot dus een akkoord, zodat de nieuwe Vlaamse regel voor heel België van kracht zou worden. Beide kabinetten en de andere gewesten hebben daarover rond de tafel gezeten.

“Dit speelt in het voordeel van duizenden Vlaamse jongeren die nadeel ondervinden van deze situatie”, besluit Weyts. Een mooi politiek akkoord om de feestdagen te beginnen dus…


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…