Jongeren kunnen treintickets bij NMBS deze zomervakantie via Facebook Messenger kopen

Jongeren kunnen treintickets bij NMBS deze zomervakantie via Facebook Messenger kopen

Zeg hallo tegen Céline, de chatbot van de NMBS die treintickets Go Unlimited aan jongeren tot 26 jaar verkoopt. En ze heeft een mooi aanbod, want je kunt deze zomer naar overal in België rijden voor maar 15 euro per week of 25 euro per maand.

Jongeren zitten de hele dag op Facebook en andere sociale media, en dus is dat de ideale manier voor de NMBS om hen te bereiken. Céline is de nieuwe chatbot die je tickets aan heel interessante prijzen verkoopt. Je moet haar aanspreken via de chatapplicatie Messenger.

“Tijdens de schoolvakanties reis je voor maar 15 euro per week en 25 euro per maand onbeperkt door gans België met Go Unlimited”, vertelt Céline ons. Je moet wel jonger dan 26 jaar zijn om van deze promotie te mogen genieten.

Meer jongeren

Céline moet nog wel een beetje training krijgen om met echte mensen te praten. Haar antwoorden zijn immers nog te beperkt. Maar daar kan zeker aan gewerkt worden als dit project een succes blijkt. Het volstaat momenteel om de optie ‘Koop een ticket’ aan te tikken, en de chatbot zal je vervolgens iedere dag een ticket sturen dat je gewoon via Messenger aan de conducteur moet laten zien.

Volgens de NMBS is het aandeel jongeren dat met de trein rijdt vorig jaar met 3,6% gestegen. Tegelijk worden er steeds minder treinkaartjes aan de loketten in de stations gekocht. Meer dan dan 50 procent van de tickets zou al aan een automaat worden besteld. Céline kan dat aandeel dus nog verhogen.

Gesponsorde artikelen