Jongeren lanceren app om Bijbel op de kaart te zetten

Jongeren lanceren app om Bijbel op de kaart te zetten

Op IJD, jongerenpastoraal Vlaanderen, borrelen wel vaker creatieve ideeën op. Met hun recente project BibleDrops.be ontwikkelden ze voor het eerst een mobiele webapplicatie. Bible Drops wil jongeren de kans geven om te delen welke plaats Bijbelverhalen vandaag voor hen innemen. Letterlijk!

Bible Drops daagt jongeren uit om een verhaal te droppen op een locatie waar dit verhaal voor hen een (hedendaagse) betekenis heeft gekregen of hen heeft geraakt. Via de website en mobiele webapplicatie www.bibledrops.be kunnen ze de plaats aanduiden waar dit verhaal voor hen past en dit versterken met een foto of een beetje uitleg.

Op dit moment zijn er al een twintigtal verhalen gedropt op de kaart. Achter elke drop schuilt vaak een persoonlijk verhaal. De app kan je dus ook gebruiken om op een originele manier Bijbelverhalen te ontdekken.

Hoe werkt Bible Drops?

  1. Surf naar www.bibledrops.be.
  2. Klik op de pins om anderen hun verhaal te ontdekken.
  3. Klik nu op de button ‘zelf een verhaal droppen’.
  4. Zoek de plaats die jou doet denken aan een specifiek Bijbelverhaal of -vers.
  5. Je geeft je naam en e-mailadres op en vindt dan een vakje om je vers te noteren met een kort commentaar en foto.

Tweewekelijks gaat het team van IJD, jongerenpastoraal Vlaanderen op pad en laten ze jongeren ook hun verhaal achter hun keuze delen. Deze verhalen kan je terugvinden op het Youtube-kanaal van IJD en op www.ijd.be .

Gesponsorde artikelen