Jongetje zet z’n leven op het spel door bij de neushoorns in de zoo van Dublin te kruipen

Jongetje zet z’n leven op het spel door bij de neushoorns in de zoo van Dublin te kruipen

Echte dierenvrienden gaan ver om hun favoriete beestjes te ontmoeten. Zo ook een jongetje in de dierentuin van Dublin, die aan de verkeerde kant van de omheining in de wei van de neushoorn ging staan, aangemoedigd door een man die z’n hand vasthield. De dierentuin is een onderzoek gestart. Het is trouwens niet het eerste incident in de zoo van Dublin.

De foto’s tonen duidelijk een moedig jongetje dat van heel dichtbij de neushoorns in de dierentuin van Dublin wou zien. Maar veilig is het allesbehalve. Getuigen verklaren dat de jongen niet bang was en hij samen met drie volwassen in het park aanwezig was.

“Het was enorm dom om zoiets te doen, hij was slechts een paar meter verwijderd van de neushoorns”, vertelt een getuige aan de krant de Irish Mirror. “De mensen die het zagen gebeuren waren totaal overstuur”, zegt de anonieme getuige. “Het kind was met een mannelijk familielid die probeerde om hem nog verder het verblijf in te duwen.”

Een woordvoerder van de dierentuin geeft aan dat het voorval intern onderzocht wordt en dat op dit ogenblik de veiligheidsnormen van de Afrikaanse savanne, waar de witte neushoorns verblijven, worden onderzocht.

Niet de eerste keer

De dierentuin in Dublin kreeg ook al in 2006 af te rekenen met een pijnlijk incident. Een meisje werd er toen aangevallen door een tijger, die de arm van de tiener brak. Twee jaar later ontsnapte een orang-oetan uit z’n residentie terwijl er net een schoolklas langskwam. En in 2010 werd er een pinguïn gestolen uit het park, wat later om een grap bleek te gaan.

Gesponsorde artikelen