José Mourinho wordt commentator op de Russische televisie voor 220.000 euro per dag

José Mourinho wordt commentator op de Russische televisie voor 220.000 euro per dag

Manchester United-trainer José Mourinho gaat tijdens het WK Voetbal in Rusland vijf dagen lang commentaar geven bij de wedstrijden. Mourinho zal te zien zijn als gastcommentator op de Russische televisiezender RT, dat door de Russische regering gesponsord wordt.

De Portugese trainer krijgt daarvoor maar liefst 220.000 euro per dag. Hij wees andere voorstellen van de BBC en ITV af en ging in op dat van de Russische zender. Ook tijdens het EK in 2016 legde hij de Britse voorstellen naast zich neer om voor Yahoo TV te kiezen.

Russische geheime dienst

De TV-zender RT is echter geen onschuldig kindje. Volgens een rapport van de Amerikaanse geheime dienst maakten Sputnik en RT tijdens de verkiezingsstrijd van 2016 deel uit van een operatie geleid door de Russische geheime dienst. Rt en Sputnik zouden zelfs zo’n machtige informatiewapens geworden zijn dat ze niet meer te stoppen zijn.

Tijdens de eerste week van het WK zal hij commentaar geven bij enkele wedstrijden. Hij heeft het dus nog steeds, de Portugees, ondanks dat hij enkele minder succesvolle seizoenen achter de rug heeft.

16,5 miljoen euro per jaar

Mourinho is al achttien seizoenen actief en in 2014-2015 haalde hij zijn laatste titel. Hij was toen trainer bij Chelsea. Zijn contract bij Manchester United werd onlangs verlengd en hij zal daar de komende twee jaar zo’n 16,5 miljoen euro per jaar verdienen. Daarnaast heeft de man ook enkele lucratieve reclamecontracten met o.a. Jaguar en Heineken lopen.

Gesponsorde artikelen