Julia Roberts gaat voor het eerst in een televisieserie spelen en nog meer grote filmsterren en -regisseurs gaan de oversteek maken

Julia Roberts gaat voor het eerst in een televisieserie spelen en nog meer grote filmsterren en -regisseurs gaan de oversteek maken

Julia Roberts is de meest recente in een rijtje van A-filmsterren die de stap naar televisie zetten. Julia Roberts zal de hoofdrol spelen in een serie gebaseerd op ‘Today Will Be Different’, een bestseller van Maria Semple waarin hoofdpersonage Eleanor Flood haar leven opnieuw in handen wil nemen en besluit om de beste dag ooit te hebben.

Today Will Be Different is het meest recente boek van Maria Semple. Haar vorige Where’d You Go, Bernadette?Waar Is Bernadette? in het Nederlands – wordt momenteel verfilmd door Richard Linklater die ook al Boyhood en Before Sunrise, Before Sunset en Before Midnight op zijn naam heeft staan.

De beste dag ooit

Maar Today Will Be Different dus. Dat boek vertelt over één dag uit het leven van Eleanor Flood. Ze beseft dat haar leven een rommeltje is en wil het terug in handen nemen door eenvoudige taken op de best mogelijke manier uit te voeren. Gewoon douchen en echte grotemensenkleren aandoen. Naar de yoga gaan nadat ze haar zoontje op school heeft afgezet . Een oude vriend ontmoeten om te lunchen en daarbij niet om de haverklap vloeken. En seks hebben met haar man.

De intentie is goed, maar het leven beslist er anders over. Ook die dag loopt in het honderd door onder meer een zoon die doet alsof hij ziek is en een boek met familiegeheimen dat uitkomt.

Maria Semple zal zelf producer en scenarist van de serie zijn. Waar de serie te zien zal zijn, is voorlopig nog niet bekend. De rechten van het boek zijn verkocht aan Annapurna Pictures, maar er is nog geen netwerk of streamingdienst verboden aan het project. Annapurna Pictures was ook al verbonden aan films als Her, Everybody Wants Some!! en de recente eigenzinnige animatiefilm Sausage Party.

Het is niet de eerste keer dat Julia Roberts zich aan televisie bevindt. Zo was ze onlangs nog te zien in The Normal Heart, een uitstekende televisiefilm van HBO uit 2014 die onlangs nog op Canvas te zien was waarin naast Julia Roberts ook Mark Ruffalo te zien was.

Nog meer grote namen naar televisie

Steeds meer grote filmsterren en -regisseurs blijken meer hun gading te vinden op televisie. De lijst wordt bijna eindeloos, kijken we maar naar House Of Cards (Kevin Spacey en regisseur David Fincher) tot Westworld heel recent nog (Evan Rachel Wood, Ed Harris, Anthony Hopkins).

Op dit moment werkt Meryl Streep, die al negentien keer (!) genomineerd werd voor een Oscar samen met regisseur J.J. Abrams (Lost, Mission Impossible 3, Star Trek, Star Wars) aan een televisieserie. Robert De Niro en Julianne Moore hebben dan weer getekend voor een televisiereeks die Amazon zal produceren. Die reeks zal geregisseerd worden door David O. Russel, de regisseur die met Silver Lining Playbooks, American Hustle en Joy een patent leek te hebben op films waarin Jennifer Lawrence en Bradley Cooper samen de hoofdrol spelen.

Gesponsorde artikelen