Julian Casablancas onthult details over zijn nieuwe soloplaat

Julian Casablancas onthult details over zijn nieuwe soloplaat

Een titel of releasedatum heeft de tweede soloplaat van Julian Casablancas nog niet, maar in een shaky video op YouTube vertelt de zanger wel wat we van het nieuwe album mogen verwachten. Al blijft hij vrij vaag over hoe de plaat net zal klinken. Daarnaast kunnen we ook kennis maken met de leden van zijn nieuwe backing band ‘The Voidz’.

In ‘Can I VHS you?’ (hieronder te bekijken) legt de frontman van The Strokes samen met gitarist Jeramy Gritter uit waar het precies naartoe gaat met het project. “We verkennen eigenlijk de leegtes (vandaar The Voidz) die er momenteel nog in de muziekwereld zijn. De nieuwe plaat zal jazz- en punkinvloeden hebben”, verklaren de twee.

Verder in het filmpje zien we stukken in de studio en krijgen we ruwe flarden van de nieuwe plaat te horen. In de laatste minuut van de video horen we een langer stuk van een nieuw nummer dat ons toch al enigszins bekend in de oren klinkt. De melodie doet ons immers spontaan aan ‘One Way Trigger‘ denken, een liedje dat op Comedown Machine, het laatste album van The Strokes, te horen is.

Begin deze maand kondigde Casablancas aan dat hij aan een tweede soloplaat werkt. Bij die aankondiging hoorde een kleine preview van het album. Op SXSW in Austin trad hij twee keer op met zijn nieuwe backing band The Voidz. Daarbij speelden ze ook vijf nummers van de nieuwe plaat.

Casablancas ging in 2009 voor de eerste keer solo met Phrazes For The Young. Ondertussen kondigde hij ook enkele nieuwe solo-optredens aan. Zo staat hij onder andere op Lollapalooza in Chili, Argentiniƫ en Braziliƫ. Wellicht krijgen we dan nog meer te horen van het nieuwe album.

Hier kan je alvast de preview nog eens beluisteren.

Gesponsorde artikelen