Julie Andrews: “Ik zal waarschijnlijk niet terugkeren in derde ‘Princess Diaries’-film”

Enkele weken geleden kwam het nieuws dat er gewerkt wordt aan een derde film van Princess Diaries. Het zou daarbij gaan om een vervolg op de eerste twee films waarbij verschillende van de originele castleden zouden terugkeren. Maar Julie Andrews heeft nu laten weten dat zij waarschijnlijk niet te zien zal zijn in de nieuwe film.

The Princess Diaries komt terug voor een derde film. Vorige maand maakte The Hollywood Reporter bekend dat Disney begonnen was met het werken aan een vervolg op de twee eerste films uit de franchise. En daar krijgen we nu een update over.

The Princess Diaries 3

The Princess Diaries vertelt het verhaal van Mia Thermopolis (Anne Hathaway), die een doodgewoon leven leidt. Tot ze op een dag te weten komt dat ze eigenlijk de prinses van Genovia is. Door het overlijden van haar vader Philippe is Mia nu de enige troonopvolger van het land. Queen Clarisse (Julie Andrews) moet haar dan zo snel mogelijk proberen klaarstomen voor het leven als royalty. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In de tweede film krijgen we te zien hoe Mia zich voorbereidt op haar verplichte huwelijk. 

Anne Hathaway liet al weten dat ze open stond voor een vervolg. Daarbij hoopte ze alvast dat ook Julie Andrews zou terugkeren als haar grootmoeder Queen Clarisse Renaldi. Maar daar lijken we nu niet op te moeten hopen.

Julie Andrews

In een interview met Access Hollywood heeft Julie Andrews namelijk gezegd dat ze niet verwacht dat er plaats zal zijn voor haar personage in de nieuwe film. “Ik denk dat we allemaal weten dat het waarschijnlijk niet mogelijk zou zijn. We hebben het er even over gehad nadat de tweede film verscheen, maar hoeveel jaren later zijn we nu. Ik ben zoveel ouder en Annie, de prinses, of ondertussen zelfs koningin, is ook zoveel jaren ouder. Ik zou niet weten waar ik dan zou passen in het verhaal.”

De kans lijkt dus klein dat we Julie Andrews terug zullen zien in de derde film van The Princess Diaries. Er wordt op dit moment wel druk gewerkt aan het script voor de film. Het script wordt geschreven door Aadrita Mukerji (Scorpion, Supergirl). Debra Martin Chase keert terug naar de franchise als producer.

Meer
Lees meer...