Wie is Julie Cafmeyer, nieuwkomer in ‘De Slimste Mens’?

VIER

Vanavond doet Julie Cafmeyer haar intrede in De slimste mens ter wereld. Ze had naar eigen zeggen nog geprobeerd om de uitzendrechten over te kopen zodat ze niet op de buis hoeft te komen. Wie is Julie Cafmeyer?

Julie Cafmeyer is geen familie van actrice Maaike Cafmeyer. Ze is regisseur, theatermaakster en columnist. “Julie is ongeloofelijk ad rem, heeft het hart op de tong en ze gaat ook steeds meer over de tongen”, zegt presentator Erik Van Looy. “Ze durft over alles praten en kan zelfspot en ernst feilloos combineren. En dat zijn toevallig geen slechte eigenschappen voor een deelnemer aan deze quiz.”

Cafmeyer schrijft vaak vanuit een autobiografisch standpunt en haar werk kenmerkt zich door een “wrange humor, duistere lichtheid en vermakelijke tragiek”.

Cafmeyer doet soms beroep op dating-apps, maar dat is niet altijd succesvol. Bij dates knapt ze vooral op geuren af, vertelt ze. “Dat hoeft dan zelfs niet stinken te zijn, maar gewoon een geur die niet klopt. En da’s wetenschappelijk bewezen”, voegt ze eraan toe. En ze verklapt dat ze ooit een hersenscan nam omdat een vriendje niet terugbelde. “Ze hadden op school gezegd dat ik dyspraxie had, een soort van dyslexie maar dan met ruimtelijk inzicht”, probeert ze uit te leggen. “En toen mislukte het een paar keer, en dus dacht ik dat er iets mis met mij was.” Vandaar dus de hersenscan.

Gesponsorde artikelen