Jung Kook (BTS) haalt nummer één op Billboard Hot 100

Jung Kook van BTS staat deze week helemaal bovenaan op de Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten. Hij doet dat met zijn eerste officiële solonummer Seven (feat. Latto), dat op vrijdag 14 juli 2023 verscheen. Jung Kook is nog maar de derde Aziatische artiest die de eerste plaats haalt op de hitlijst, na zijn eigen groep BTS en zijn groepsgenoot Jimin.

Ook in hun individuele projecten lijkt niemand opgewassen tegen het succes van BTS. Jung Kook staat met zijn single Seven (feat. Latto) zo deze week helemaal bovenaan in de Billboard Hot 100, de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten. Ook in de twee andere hitlijsten voor singles, de Billboard Global 200 en Billboard Global 200 Excl. US, staat Seven feat. Latto bovenaan. Daarmee is Jung Kook de eerste Aziatische soloartiest die daarin slaagt.

Seven (feat. Latto)

Op vrijdag 14 juli 2023 verscheen Seven (feat. Latto) van Jung Kook. Het nummer werd meteen een groot succes en is nu al 11 dagen lang onafgebroken op de eerste plaats te vinden in de wereldwijde hitlijst van Spotify. En dat succes vertaalt zich nu ook in een eerste plaats op de Billboard Hot 100. Het is de eerste individuele nummer één-notering van Jung Kook op de lijst en ook de eerste notering van de Amerikaanse rapster Latto op de Billboard Hot 100. Voor Jung Kook is het – wanneer we zijn nummer één-hits met BTS meerekenen – heel symbolisch zijn zevende nummer één op de hitlijst.

Jung Kook haalde de eerste plaats met amper twee punten voorsprong op de nummer twee: Try That in a Small Town van Jason Aldean. Dit nummer en de bijhorende videoclip kwamen al fel in opspraak omdat het dreigementen bevat richting de antipolitieprotesten in de Verenigde Staten, zoals die van #BlackLivesMatter. Zo zijn enkele van de lyrics: “Cuss out a cop, spit in his face, Stomp on the flag and light it up, Yeah, ya think you’re tough, Well, try that in a small town, See how far ya make it down the road“. Het nummer kende aanvankelijk maar een matig succes, maar door de controverse begonnen conservatieve fans het nummer extra hard te streamen, waardoor het dus uiteindelijk dicht bij de eerste plaats op de Billboard Hot 100 kwam.

Derde Aziatische artiest ooit

De enige drie Aziatische artiesten die ooit de eerste plaats haalden op de Billboard Hot 100 zijn nu BTS en Jimin en Jung Kook van BTS. Daarnaast mag BTS zich nu rekenen bij het korte lijstje van groepen waarvan meerdere leden individueel de eerste plaats op de Billboard Hot 100 haalden. Het gaat daarbij onder andere om The Beatles, One Direction en Destiny’s Child.

Bekijk hier nog eens de videoclip van Seven (feat. Latto):

Meer
Lees meer...