Left Right
scrollTop top

Jury plots erg streng in K3 Zoekt K3 en dat werd Suzan fataal, terwijl Hanne nu echt topfavoriet is


Jury plots erg streng in K3 Zoekt K3 en dat werd Suzan fataal, terwijl Hanne nu echt topfavoriet is

Na een alweer spannende LIVE-show moest Suzan K3 Zoekt K3 verlaten. Met nog maar twee weken te gaan blijven nog acht kandidaten over voor de drie felbegeerde plaatsen in de nieuwe K3. En wat vooral opviel is dat de jury in één week tijd van megasoft naar erg streng is geëvolueerd.

Geen wildcard deze week en dus moest ook Hanne het publiek tijdens de groepsopdracht eerst nog overtuigen. Het beste trio was andermaal meteen zeker van de volgende LIVE-show. Maar simpel was het deze keer niet, want ze moesten een K3-nummer in een compleet nieuw kleedje steken. Lisa, Klaasje en Nora haalden de drums letterlijk boven voor Drums Gaan Boem. Dat was op z’n minst een beetje vreemd. Even leek het of we naar de openingsceremonie van een WK voetbal zaten te kijken, maar qua zang konden ze alledrie wel overtuigen. Bovendien moesten het zingen natuurlijk combineren met het drummen.

Karen vond het zo goed dat ze geen nood meer heeft aan roodharige bij K3, met andere woorden: deze drie meisjes zouden zo kunnen beginnen. Josje gaf plots toch kritiek en vond dat het liedje te chaotisch is gebracht. En ook Gert Verhulst vond het niet helemaal zijn ding. Hij vond het lied in de originele versie beter, maar was het dan niet de opdracht om het anders te brengen?

Medialaan

Jury zeer kritisch

Absoluut geen sprake van chaos in de oorlogsversie van I Love You, Baby door Marthe, Suzan en Demi. Een sterke zangprestatie, een leuke performance, en ook Gert zei meteen dat ervan genoten heeft. Suzan, die vorige week nog bijna werd weggestemd, overtuigde Josje andermaal niet. Vooral Marthe sprong er voor de jury overduidelijk uit. Kristel zou er wel geen kaartje voor kopen, omdat dit een veel te volwassen versie van K3 was. Andermaal stellen we ons de vraag: was dit niet de opdracht, beste jury?

Het groepsgevoel was voor de jury bij geen enkel trio aanwezig, maar dat is eigenlijk begrijpelijk aangezien de kandidaten ook nog steeds concurrenten van elkaar zijn. Als laatste groep zongen Hanne, Lauren en Jindra Verliefd. Ze brachten daarvoor een halve fanfare mee en die paste voor ons toch echt niet bij het nummer. Zelfs Karen moest hierna toch even wat negatieve commentaar geven. Toch nomineerde de jury deze groep voor een rechtstreeks ticket naar de volgende ronde. De kijker mocht ook kiezen voor de oorlogsmeisjes Marthe, Suzan en Demi.

En die koos – het was bijna voorspelbaar – voor de groep waar de populaire Hanne in zat. Maar ook Jindra en Lauren gingen zo mee naar de volgende LIVE-show. Hanne kreeg ook nog eens complimenten van niemand minder dan Koen Wauters, en zo lijkt het er steeds meer op dat het eerste nieuwe K3-meisje gekend is.

“Die ogen, die tanden”

De zes overgebleven meisjes moesten weer solo gaan, en deze week mochten ze gewoon in het K3-genre blijven. Nora zong Niet Normaal, en liet daarbij toch af en toe een valse noot weerklinken. Gert zou er in The Voice zijn stoel niet met zekerheid voor omdraaien, maar dat maakt ze wel goed met haar performance, ook al is die soms een beetje nonchalant. Kristel vond het nummer te hoog gegrepen voor Nora. Dan deed Klaasje het stukken beter met Altijd. De jury vond het geweldig. “Die oren, die ogen, die tanden, dat lijf, … oh ja, en je hebt ook goed gezongen”, zei Karen. Josje merkte op dat Klaasje ook geen zenuwen meer toont.

En toen was het aan Suzan, na vorige week dus één van de topfavorieten om er voor de finale nog uit te vliegen. Ze zong Brandweer, en haar solonummer was net als bij Nora niet zo zuiver, hoewel er aan enthousiasme geen gebrek was. De jury vond haar solo wel beter dan in groep, maar Gert dacht al vooruit en zag haar niet binnen een combinatie in de nieuwe K3 optreden.

Daar zijn de zakdoekjes voor Karen

Marthe, die het tijdens de eerste opdracht al erg goed deed, moest de jury een tweede keer overtuigen met Door Jou. En dat deed ze echt wel, want het niveau lag plots een stuk hoger. “Marthe toch, WOW!”, zei Kristel. Voor de eerste keer in deze wedstrijd moest Karen haar noodvoorraad zakdoekjes onder de jurytafel aanspreken. “Gewoonweg fantastisch”, voegde Josje nog wat superlatieven toe. “Een godsgeschenk voor songwriters”, aldus Gert.

Lisa moest proberen over die torenhoge lat te springen met Papa. Josje kreeg er zowaar een Kinderen Voor Kinderen-gevoel van. Over het algemeen was de jury heel positief over Lisa, en Kristel ziet er meer en meer een K3-meisje in. Demi sloot de solonummers af met Amor, een nummer uit de musical De Drie Biggetjes. Voor de tweede week op rij viel op dat Demi haar stem heel goed kan inschatten en er zo de ideale nummers uitkiest. Weinig op aan te merken dus, en die mening deelde ook Karen met ons. “Ik zie je heel graag bezig”, zei ze. “Iedereen zal zeggen dat je niet in K3 hoort, maar dat maakt het voor ons net zo spannend”, besloot Gert.

En toen was het voorbij voor Suzan

Als kijker konden we weer één van de zes overgebleven kandidaten veiligstellen en we volgden uiteraard de jury en kozen voor de geweldige prestatie van Marthe. Daarna moesten de vier juryleden elk iemand redden. Josje koos voor Klaasje, Karen ging met blijdschap voor Demi, en Kristel redde Lisa. Zo bleven enkel Nora en opnieuw Suzan over, eigenlijk de correcte weergave van de show. Gert besloot voor Nora te kiezen en Suzan deze week wel naar huis te sturen. Zo staat het overigens ook weer netjes 4-4 in België-Nederland.

Volgende week zijn ze nog met acht, en dan zal het pas echt spannend worden, want dan is de inzet plots een ticket voor de echte finale.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…