Justin Bieber ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik uit 2014: “Feitelijk onmogelijk”

Justin Bieber Seksueel Misbruik
EPA

Justin Bieber werd afgelopen weekend beschuldigd van seksueel misbruik. De feiten zouden dateren van 2014, maar Bieber en z’n label ontkennen dat er toen iets is gebeurd. Volgens de beschuldigingen zou Bieber een meisje misbruikt hebben in het Four Seasons-hotel in Austin na een concert, maar daar zou hij zelfs nooit geweest zijn.

Justin Bieber is geen onbeschreven blad. Integendeel. De zanger die de wereld veroverde toen ie amper 15 was, deed er alles aan om van z’n imago als “braaf tienersterretje” af te geraken. En daar is ie in geslaagd. Ondertussen verdween Bieber alweer naar de achtergrond. Tot nu.

“Danielle”

Afgelopen weekend verscheen namelijk een tweet van “Danielle”. De jonge vrouw beweerde dat Justin Bieber haar in 2014 seksueel misbruikte. In de tweet (die ondertussen verwijderd is, net zoals het profiel waarop die verscheen) verklaarde “Danielle” dat de feiten plaatsvonden op 9 maart 2014. Justin Bieber gaf toen een verrassingsoptreden in Austin.

Na dat optreden zou Justin Bieber haar en haar vriendinnen uitgenodigd hebben in het Four Seasons-hotel. Daarna zou hij haar apart genomen hebben en haar misbruikt hebben. Op dat moment beweerde “Danielle” 21 jaar oud te zijn, Bieber was er 20.

“Feitelijk onmogelijk”

Het label van Justin Bieber, SB Projects van de beruchte Scooter Braun, heeft ondertussen alle beschuldigingen ontkend. Volgens het label is het “feitelijk onmogelijk” dat Bieber de vrouw misbruikte. De zanger logeerde die avond namelijk in een Airbnb, en trok pas een dag later in z’n hotel, het Westin (en dus niet de Four Seasons).

En Justin Bieber zelf reageerde ook, via Twitter. “Normaal gezien reageer ik niet op zulke zaken, want ik word m’n hele carrière al onterecht beschuldigd van allerlei dingen”, schrijft hij. “Maar nadat ik met m’n vrouw en m’n team had gepraat, besliste ik om hier toch op te reageren.”

Bewijsmateriaal

“Geruchten zijn geruchten, maar seksueel misbruik is niet iets waar ik lichtelijk mee omga”, schrijft Bieber nog. “Ik wilde onmiddellijk reageren, maar uit respect voor zoveel slachtoffers die met deze problemen te maken krijgen, wilde ik zeker zijn dat ik alle feiten had verzameld voor ik met m’n statement naar buiten kwam.”

En die feiten heeft de zanger verzameld. In de reeks tweets die volgen, haalt hij andere tweets aan, maar ook foto’s, e-mails en zelfs rekeningen die bewijzen dat hij die bewuste avond helemaal niet in het Four Seasons-hotel logeerde.

Selena Gomez

“Zoals in haar verhaal heb ik een menigte verrast in Austin”, schrijft Bieber nog. “Wat die persoon niet wist, was dat ik daar was met Selena Gomez, die toen nog m’n vriendin was.” Om de woorden in dat bericht bij te staan, deelde Justin Bieber ook artikels over die show en foto’s die gemaakt zijn in Austin, waarop hij met Selena Gomez te zien was.

Four Seasons? Airbnb? Westin?

Bieber haalt ook een tweet aan, waarin iemand liet weten dat hij in het Four Seasons was. Alleen, de datum onder de tweet is 10 maart, en niet 9 maart. Ondertussen liet die persoon al weten dat ze de zanger in het Four Seasons-restaurant had gespot, en dus niet in het hotel.

“Bovendien logeerde ik met Selena en onze vrienden in een Airbnb de negende, en de tiende logeerden we in een Westin”, schrijft Bieber nog. “Er was namelijk iets mis met onze reservatie in La Quinta (en dus niet het Four Seasons). Hier zijn de rekeningen van het hotel van de tiende.”

De zanger deelde ook nog het e-mailverkeer rond en de rekening van de Airbnb waarin hij met Selena Gomez en hun vrienden verbleef. “Elke claim van seksueel misbruik zou heel serieus genomen moeten worden, en da’s precies waarom ik wilde reageren”, schreef Justin Bieber nog.

“Maar dit verhaal is feitelijk onmogelijk”, ging hij verder. “En daarom ga ik samenwerken met Twitter en de overheid om juridische stappen te ondernemen.”

Gesponsorde artikelen