Justin Bieber zegt vijf keer het n-woord in racistische grap

Justin Bieber zegt vijf keer het n-woord in racistische grap

Justin Bieber krijgt bakken kritiek over zich heen, nu er een video opgedoken is waarin hij een racistische grap maakt. De Britse tabloid The Sun heeft de beelden, die dateren uit 2011, online gezet.

In de video, die gemaakt is tijdens het filmen van de docu Never Say Never, zit een 15-jarige Bieber met enkele vrienden in een zetel. Hij vraagt hen al lachend: “Waarom zijn zwarte mensen bang van kettingzagen?”. Waarop iemand buiten beeld hem vraagt om het niet te zeggen, maar hij toch het geluid van een kettingzaag nabootst en vijf keer het racistische n-woord herhaalt. Achteraf zegt iemand dat hij ook gewoon ‘motorcycle’ had kunnen zeggen.

Volgens The Sun wilde het PR-team van Bieber hen betalen om de video uit de media te houden. “Dit is een nachtmerrie voor Bieber en zijn team”, zou een insider gezegd hebben. “Dit slaat alles.” Bieber heeft al verschillende rechtszaken lopen, onder andere voor het gooien van eieren tegen het huis van zijn buurman, voor mishandeling van een chauffeur, voor rijden onder invloed en voor straatracen.

“Roekeloos en kinderachtig”

Bieber heeft zich afgelopen nacht wel geëxcuseerd in een persbericht. “Het was een roekeloze en kinderachtige fout.” “Als kind begreep ik de kracht van bepaalde woorden en hoe ze pijn kunnen doen niet. Met dank aan vrienden en familie heb ik van mijn fouten geleerd en mijn excuses aangeboden. Nu deze fouten uit het verleden openbaar zijn geworden, moet ik opnieuw mijn excuses aanbieden aan iedereen die ik heb beledigd. Het spijt me heel erg.”

Bieber laat ook weten dat hij nu “een man is die zijn verantwoordelijkheden kent” en dat hij “niet weer dezelfde fout zal maken”.

Gesponsorde artikelen