Justin Timberlake is terug en brengt niet alleen ‘SexyBack’, maar veel meer!

Justin Timberlake is terug en brengt niet alleen ‘SexyBack’, maar veel meer!

Een kleine maand geleden kwam Justin Timberlake tevoorschijn met het allereerste nummer van zijn nieuw album. Nadien releasete hij op één maand tijd nog twee andere nummers. Vandaag kregen wij dan een heel album op ons bord. Wie is gelukkig? Heel de wereld, want Justin is helemaal terug!

Justin Timberlake is weer helemaal terug en wij kunnen niet anders dan gelukkig zijn, toch? Na zijn laatste wereldtournee tussen 2013 en 2015 hield hij een korte pauze en werd het erg stil in Timberlakeworld. Hij onderbrak de stilte slechts met één nummer, Can’t stop the feeling, de soundtrack van de film Trolls. Nadien werd dat het alweer stil, maar Justin wist beter. De 37-jarige zanger was eigenlijk bezig met nieuwe muziek.

In de eerste dagen van januari releasete Justin Filthy het eerste nummer van zijn album ‘Man of The Woods‘. Het futuristisch nummer was een beetje gewaagd maar na enkele keren luisteren, heb je de smaak te pakken en kan je niet anders dan genieten van de beat.

Voor velen was Filthy anders dan normaal, maar toch een nummer met veel pit. Veel fans dachten dat de oude Justin dood was en hij een nieuwe stijl van muziek had. Ze dachten dat de zanger geen muziek meer zou maken zoals vroeger. Maar toen bracht Timberlake Supplies uit, en konden fans hun voorhoofd afvegen want ja hoor, the old Justin was back.

Hij brengt niet alleen sexy terug

He’s back! Het nummer Supplies was voor velen toch opnieuw de oude Justin. Het nummer heeft beats die je uit de duizend herkent: “Ja! Da’s onze Justin”, klinkt het bij de kenners. Maar toch durfde hij te experimenteren met enkele moderne geluiden en zelfs beelden. De clip zag er speciaal uit, maar hey … We krijgen hem wel te zien hé! De fans waren opnieuw gerust na de release van Supplies, maar veel tijd om te bekomen hadden ze niet. Nope, want Timberlake kondigde al meteen aan dat er een nieuw nummer onderweg is.

JT geeft ons geen tijd om te bekomen en rustig te genieten van Supplies, want het volgende nummer werd al aangekondigd. Uiteindelijk waren we allemaal in de wolken toen Say Something uitkwam. Justin beloofde om terug te gaan naar zijn roots en dat doet hij met dit nummer dat je wel onder country kan categoriseren.

In samenwerking met Chris Stapleton, een countryartiest, maakte hij Say Something dat de naam van het album ‘Man of The Woods’ opeens wel verklaart. Maak je geen illusies, de naam is eigenlijk gewoon gebaseerd op zijn zoon Silas, wiens naam ‘Man van de bossen’ betekent. Maar we kunnen niet anders dan toegeven dat de nummers op het album wel passen bij de naam. Met Say Something klopt dat helemaal, en met liedjes zoals Filthy lijkt het ironisch bedoeld.

Futuristische geluiden, beetje country en oude bekenden

Timberlake is duidelijk nieuw geluid aan het maken, maar betrekt toch artiesten die we eerder al in zijn albums hebben gehoord. Timbaland als producer, The Neptunes en Pharrell Williams zijn van partij. Daarnaast betrekt hij naast Chris Stapleton ook andere artiesten zoals Alicia Keys en zijn vrouw Jessica Biel.

Vandaag, twee dagen na zijn 37ste verjaardag, bracht Justin Timberlake het volledige album ‘Man of The Woods’ uit. Zijn vijfde album is eigenlijk modern, futuristisch en heeft tegelijk veel soul. Het is een album met popmuziek en R&B zoals we van hem gewoon zijn.

Als we de likes op sociale media moeten geloven, heeft het album en zijn bijhorende nummers heel wat succes. Of je nu van mening bent dat de oude Justin nog leeft of niet, één ding is zeker: hij is terug! Het moet voor hem ook niet makkelijk zijn om een comeback te maken. Ondertussen zijn er andere popartiesten zoals Ed Sheeran of Justin Bieber die actief bezig zijn geweest de afgelopen jaren. Timberlake moet zijn jaren stilte goed maken, maar daar heeft hij een strategie voor.

Tournee?

Hij probeert via verschillende kanalen duidelijk te maken dat hij echt terug is. Hij toont ons filmpjes van making-offs, achter de schermen en sneak peeks. Het wordt soms zo persoonlijk dat hij zijn enthousiasme toont terwijl hij in de kappersstoel zit. Ja … Da’s Justin éh! Nu zal hij ons ook nog eens laten zien wat hij waard is tijdens de pauze van de Super Bowl.

In maart begint de zanger aan zijn tournee, maar België zal nog eventjes moeten wachten want er is nog geen wereld- of Europese tournee bevestigd.

Beluister hier ‘Man of The Woods’:

JUSTIN TIMBERLAKE IS BACK! <3

Gesponsorde artikelen