Justin Trudeau is zijn imago van perfecte politicus kwijt: hij heeft lof voor Fidel Castro en dat pikken zijn fans niet

Justin Trudeau is zijn imago van perfecte politicus kwijt: hij heeft lof voor Fidel Castro en dat pikken zijn fans niet

De Canadese premier Justin Trudeau is tot ver buiten de grenzen van zijn land erg populair, maar nu vertoont die liefdesverhouding toch de eerste barsten. En misschien zelfs meer dan een paar barsten, want het internet heeft het erg moeilijk met het feit dat Trudeau met lof sprak over de overleden Cubaanse leider Fidel Castro.

Fidel Castro ophemelen naar aanleiding van zijn dood? Politieke leiders zijn verplicht om te reageren, maar van Justin Trudeau had iedereen anders verwacht. Toch stuurde de premier in naam van Canada een rouwbericht naar de Cubaanse bevoking. Dit stond er te lezen:

“Het is met grote spijt dat ik vandaag het overlijden van de langst zittende president van Cuba vernam. Fidel Castro was een leider die groter dan het leven was en zijn volk voor bijna een halve eeuw diende. Als een legendarische revolutionair en redenaar maakte Mr. Castro belangrijke verbeteringen voor het onderwijs en de gezondheidszorg van zijn eilandstaat.”

“Terwijl hij een controversiële figuur was, hebben zowel zijn aanhangers als tegenstanders zijn enorme toewijding en liefde voor de Cubaanse bevolking erkend, die een diepe en blijvende affectie voor “el Comandante” vertoonden. Ik weet dat mijn vader fier was hem een vriend te mogen noemen en ik had de gelegenheid om Fidel te ontmoeten toen mijn vader overleden was. Het was ook een echte eer om zijn drie zonen en zijn broer president Raúl Castro te ontmoeten tijdens mijn recente bezoek aan Cuba.”

“In naam van alle Canadezen bieden Sofie en ik onze diepste deelneming aan de familie, vrienden en vele, vele aanhangers van Mr. Castro aan. We vervoegen de mensen van Cuba vandaag en rouwen om het verlies van deze opmerkelijke leider.”

Iedereen had verwacht dat Trudeau Fidel Castro een brutale dictator zou noemen

En geen legendarische revolutionair

Die eerder het Cubaanse volk aan hem liet dienen

Sommige Canadezen zijn ronduit beschaamd

Hier en daar klinkt het eerder alsof het over Donald Trump zou gaan

En sommigen vinden Trudeau nu zelfs erger dan Trump

Want het enige wat Trump over Fidel Castro zei was dit…

Gesponsorde artikelen