Justin Trudeau neemt het op voor de boerkini: “In Canada moeten we voor tolerantie staan”

Justin Trudeau neemt het op voor de boerkini: “In Canada moeten we voor tolerantie staan”

De Canadese premier Justin Trudeau sluit een boerkiniverbod in Canada uit. Hij reageert daarmee op een Franse trend waar het alles bedekkende zwempak intussen in zeker 15 steden verboden is. Ook in Canada zijn er mensen bezig met voorstellen om het kledingstuk te verbieden. Maar niet als het van Trudeau afhangt.

Tolerantie staat hoog op de agenda van de Canadese premier. “Staan we in Canada voor aanvaarding, openheid, vriendschap, begrip? Dat gaat over waar we naartoe gaan en wat we elke dag meemaken in onze diverse en rijke gemeenschappen.”

Tolerantie

In de provincie Quebec worden pogingen ondernomen om boerkini’s te verbieden. Daarmee volgen ze het voorbeeld van een groeiend aantal Franse steden waar het islamitische badpak intussen verboden is. Ook in Nice is een boerkini niet meer toegelaten. De stad werd op 14 juli het slachtoffer van een gruwelijke aanslag.

Maar Trudeau roept op om daarboven te staan en “individuele rechten en keuzes te respecteren”. Hij neemt natuurlijk nooit een blad voor de mond en uitte kritiek op regeringen die wel tolerantie prediken, maar toch individuele rechten ondermijnen: “Iemand tolereren wil zeggen dat je hun recht om te bestaan aanvaardt, op voorwaarde dat zij ons op hun beurt niet te veel storen.”

(Bron: The Guardian)

Gesponsorde artikelen