‘K-POP, Singing for freedom & peace’ brengt zes grondleggers van K-pop naar Brussel

Waar je bij het horen van K-pop tegenwoordig meteen denkt aan groepen als BTS, EXO of Blackpink, is dat niet altijd zo geweest. Enkele jaren geleden waren het heel ander namen die bekend waren binnen de Zuid-Koreaanse popwereld. Het Korean Cultural Center van Brussel brengt zes van die artiesten naar ons land voor een uniek concert.

Wie graag en trip down memory lane wil maken in de K-popwereld, moet op woensdag 14 september in La Madeleine in Brussel zijn. Daar zijn die avond namelijk zes bijzondere artiesten te zien. Het gaat om Zuid-Koreaanse zangers en zangeressen die mee aan de wieg van K-pop stonden.

‘RE:SOUND KOREAN POP – K-POP, Singing for freedom & peace’

Voor het concert ‘RE:SOUND KOREAN POP – K-POP, Singing for freedom & peace’ komen zes Koreaanse muzikanten samen. Zij delen daarbij voor het eerst het podium. Tijdens de avond zullen ze allemaal hun eigen nummers brengen, maar ook nummers van Kim Min-gi. Kim Min-gi is een van de grootste zangers in de geschiedenis van de Koreaanse pop- en volksmuziek.

De muziek van de zes zangers én Kim Min-gi legden in het verleden de basis voor de huidige K-popmuziek die steeds aan populariteit blijft winnen. Het optreden wordt georganiseerd in in samenwerking met de GyeongGi Cultural Foundation, in het kader van SOUND KOREA 2022.

Dit zijn de zes zangers die tijdens ‘RE:SOUND KOREAN POP – K-POP, Singing for freedom & peace’ op het podium te zien zijn:

Haki Park

Haki Park is een folkrock zanger en singer-songwriter. Hij maakt zijn debuut in 1989 en valt op met zijn unieke stem waarmee hij perfect z’n gevoelens kan overbrengen.

Eun-mi Lee

Eun-mi Lee wordt gezien als “queen of live performances” en kreeg de bijnaam van Barefoot Diva. Die laatste kreeg ze uiteraard omdat ze vaak blootsvoets optreedt. Ze trad in haar carrière al meer dan 1.000 keer op, wat meer is dan eender welke andere vrouwelijke artiest uit Korea. Eun-mi Lee was ook de eerste Zuid-Koreaans artiest die mocht optreden in Las Vegas in de Verenigde Staten.

Seung-hwa Park

Seung-hwa Park is een singer-songwriter die een van de leden is van de folk-balladgroep Yurisangja (유리상자, wat vertaalt naar ‘Glazen Doos’). Hij is al tien jaar lang de host van de podcast Into Park Seung-Hwa’s Songs. Daarvoor viel hij in de prijzen als Beste Podcasthost in 2022.

Dong-ha Jung

Dong-ha Jung wordt gezien als een van de beste stemmen uit Zuid-Korea en was te horen in de soundtrack van tientallen K-drama’s. De kans dat je zijn stem dus al gehoord hebt, is best groot.

ALi

Waar Dong-ha Jung gezien wordt als een van de beste mannelijke stemmen in Zuid-Korea, is ALi dat voor vrouwelijke artiesten.. ALi is de recordhoudster van het populaire Zuid-Koreaanse programma Immortal Songs. Ze haalde daar de hoogste score ooit, wat haar de titel van “madam of Immortal Songs” opleverde. ALi werkte ook als professor ‘applied musical arts’ aan het Seoul Technical Arts College, daar gaf ze les aan Changsub en Hyunsik van BtoB.

Chun-ho Ham

Naast zanger is Chun-ho Ham ook een geweldige gitarist. Hij maakte vanaf 1986 deel uit van de groep Shiingwa Chonjang(시인과 촌장, A Poet & Village Chief). Chun-ho Ham blinkt uit in verschillende genres en is een geboren performer.

‘RE:SOUND KOREAN POP – K-POP, Singing for freedom & peace’ gaat door op woensdag 14 september om 20 uur in La Madeleine in Brussel. Tickets zijn hier te koop.

Meer
Lees meer...