K-popgroep BLACKPINK door TIME Magazine uitgeroepen tot ‘Entertainer of the Year’

De K-popgroep BLACKPINK is door het Amerikaanse magazine TIME uitgeroepen tot Entertainer of the Year 2022. De vierkoppige meidengroep bracht eerder dit jaar, na een pauze van zo’n twee jaar, haar tweede album ‘Born Pink’ uit, waarna ze op wereldtournee vertrokken.

TIME Magazine bepaalt elk jaar de grootste namen in bepaalde categorieën. Daarbij hoort ook Entertainer of the Year. Die erkenning gaat dit jaar naar de K-popgroep BLACKPINK.

BLACKPINK

BLACKPINK maakte haar debuut in 2016 met de nummers Boombayah en Whistle. Voor hun eerste studioalbum, ‘The Album’, was het wachten tot 2020. Het tweede album, ‘Born Pink’, verscheen eerder dit jaar. BLACKPINK groeide ondertussen uit tot een van de grootste namen in de K-popwereld en stond zo al op het podium van het Amerikaanse festival Coachella.

Op dit moment is BLACKPINK bezig aan de Europese tak van haar wereldtournee. Die brengt de groep langs Londen, Barcelona, Keulen, Parijs, Kopenhagen, Berlijn en Amsterdam. Na Europa is het ook nog de beurt aan Azië en Oceanië.

Entertainer of the Year

Sinds 1927 geeft TIME Magazine elk jaar iemand de titel van Person of the Year. De laatste persoon die die titel in ontvangst mocht nemen was Elon Musk in 2021. De Person of the Year van 2022 is voorlopig nog niet bekend. Sinds 2019 geeft TIME Magazine ook prijzen weg in bepaalde categorieën. Het gaat daarbij om Athlete of the Year, Entertainer of the Year, Businessperson of the Year en Kid of the Year.

De eerste winnaar in een subcategorie is nu al bekendgemaakt. BLACKPINK is namelijk de Entertainer of the Year. De groep volgt zo Olivia Rodrigo op die de titel vorig jaar kreeg. In 2020 werd BTS Entertainer of the Year en Lizzo was in 2019 de eerste die de prijs in ontvangst mocht nemen.

Meer
Lees meer...