K-popgroep OMEGA X vindt nieuw agentschap

De K-popgroep OMEGA X heeft een nieuwe thuis gevonden. De elf leden van de groep sleurden eerder dit jaar hun agentschap voor de rechter nadat er beelden verschenen waren waarop te zien was hoe ze verbaal en fysiek mishandeld werden. Eerder dit jaar wonnen ze de rechtszaak en mochten ze het agentschap verlaten. En nu hebben ze dus een contract getekend bij een nieuw agentschap waardoor ze binnenkort opnieuw muziek als volledige groep zullen kunnen maken.

De elf leden van OMEGA X hebben een contract getekend bij het agentschap IPQ, dat tot voor kort luisterde naar de naam Picturesque. In januari van dit jaar wonnen ze hun rechtszaak tegen het agentschap Spire Entertainment, waardoor ze het agentschap konden verlaten en vrij waren om andere oorden op te zoeken. Op dat moment was het nog niet duidelijk wat de toekomst van de groep zou zijn, maar nu weten we dus dat alle leden samenblijven en dus als OMEGA X verder zullen gaan.

Verbale en fysieke mishandeling

In oktober vorig jaar verschenen er beelden van de K-popgroep OMEGA X op sociale media. In die beelden was te zien hoe ze door Kang Seong-hee, de toenmalige CEO van Spire Entertainment, uitgescholden en zelfs geslagen werden. Het incident gebeurde in de lobby van het hotel van de groep na hun optreden in Los Angeles. Nadien werd ook duidelijk dat de leden door het agentschap werden achtergelaten in de Verenigde Staten terwijl de CEO en de stafleden terugkeerden naar Zuid-Korea. De leden moesten zelf terugkeren naar hun thuisland, wat uiteindelijk lukte met de hulp van hun ouders.

In de nasleep van het verspreiden van de beelden, stapte CEO Kang Seong-hee op en bood het agentschap in een statement z’n verontschuldigingen aan aan de leden van OMEGA X, hun familieleden, fans en “iedereen die zich gekwetst voelde door het nieuws”.

Rechtszaak

De leden van de groep lieten het daar echter niet bij en kondigden in een persconferentie aan dat ze juridische stappen zouden ondernemen. Ze gaven ook meer details over de emotionele chantage en incidenten van seksueel misbruik waarmee ze te maken kregen. Via de rechtbank hoopten ze dan hun contract bij het agentschap te kunnen beëindigen.

In januari van dit jaar kwam er een uitspraak in de zaak. De rechter gaf daarbij de leden van OMEGA X gelijk, waardoor ze het agentschap mochten verlaten. Dat deden ze uiteindelijk officieel in mei. In een statement op Instagram liet de groep toen weten dat ze “hun fans in de toekomst zullen begroeten met nieuwe muziek”. En dat zullen ze doen onder een nieuw agentschap.

IPQ

In een officieel statement heeft het agentschap IPQ nu laten weten dat OMEGA X een contract met hen ondertekend heeft. Het agentschap zal de leden ondersteunen als groep, maar zal ook inzetten op de individuele activiteiten van de leden. Als voorbeelden geeft IPQ zo het deelnemen aan originele soundtracks, rollen in series, films of musicals en het uitbrengen van solonummers.

IPQ is niet helemaal nieuw voor de leden van OMEGA X. In het verleden waren Jaehan en Yechan namelijk al te zien in de serie A Shoulder to Cry On, waarvoor de productie in handen was van IPQ.

Meer
Lees meer...