K-popsensatie BTS komt naar Europa met nieuwe wereldtournee

K-popsensatie BTS komt naar Europa met nieuwe wereldtournee

BTS, de K-popgroep die wereldwijd potten breekt, komt opnieuw naar Europa. De Koreaanse megaboysband kan rekenen op een wereldwijde fanbase, die ze nu dus opnieuw zullen bezoeken. Voorlopig houdt BTS enkel halt in Londen en Parijs, maar er worden nog locaties toegevoegd aan de tour.

De K-popgolf gaat verder. BTS, de populairste K-popgroep van het moment, trekt dit jaar opnieuw op wereldtournee. Daarbij zullen ze halt houden in verschillende stadiums verspreid over de hele wereld. En er zijn op dit moment al twee Europese locaties bekendgemaakt.

‘Love Yourself: Speak Yourself’

Tijdens hun passage op de rode loper van de Grammy Awards, liet BTS al weten dat ze aan het werken waren aan een nieuw album. En bij een nieuw album hoort natuurlijk ook een nieuwe tournee. De aankondiging van die wereldtournee komt er nu dus vóór de aankondiging van het nieuwe album.

De wereldtournee luistert naar de naam ‘Love Yourself: Speak Yourself’ en dus zal het nieuwe album waarschijnlijk dezelfde naam dragen. Het meest recente album van BTS, ‘Love Yourself: Tear’, kwam vorig jaar op nummer één binnen in de Billboard 200, de belangrijkste hitlijst voor albums in de Verenigde Staten.

Londen en Parijs

De Koreaanse boysband lanceerde vandaag dus de eerste informatie over de wereldtournee, en daarbij losten ze al enkele locaties. De tour zal in mei een uitgebreide Amerikaanse tak hebben, waarbij ze halt houden in Los Angeles, Chicago en New Jersey. Daarnaast zullen ze ook een optreden geven in São Paulo in Brazilië.

In juni is Europa aan de beurt. Daarvoor staan er op dit moment twee concerten op de planning. Het eerste zal plaatsvinden in het Wembley Stadium in Londen op 1 juni. Op 7 juni zal BTS te zien zijn in het Stade de France in Parijs. Tot slot stopt de wereldtournee nog op verschillende plaatsen in Japan in juli. Tussen het laatste concert in Europa en het eerste in Japan zijn er dus nog drie weken waarin er mogelijk nog meer concerten aangekondigd kunnen worden in Europa. Vorig jaar hield BTS met hun wereldtournee ook halt in Amsterdam, dus bestaat de kans dat ze opnieuw neerstrijken bij onze noorderburen of zelfs in ons land, waar K-pop ook aan populariteit aan het winnen is. Meer info over de wereldtour is te vinden op de website van BigHit Entertainment.

Worldwide trending

Om de schaal van BTS nog maar eens aan te tonen, kan je kijken naar Twitter. Meteen nadat BigHit Entertainment, de machine achter BTS, de tournee aankondigde, werd #SPEAK_YOURSELF meteen de nummer één in de worldwide trendinglijst.

Eigenlijk mag die populariteit op Twitter niet meer als een verrassing komen. BTS draagt namelijk de officiële titel van ‘band waarover het meeste getweet wordt’. De K-popgroep kan rekenen op de grootste en meest loyale fanbase die er bestaat. De fans, die zichzelf omschrijven als ARMY, volgen de boysband op elke stap en maken er zelfs heuse evenementen van om bepaalde hashtags te doen trenden. Zo was er enkele weken geleden ook nog #BTSxGRAMMYS dat overal verscheen omdat de Koreanen een Grammy mochten uitreiken tijdens de awardshow.

Gesponsorde artikelen