K-popzanger en acteur Lee Ji-han overleden bij drama in Itaewon

De 24-jarige Lee Ji-han is een van de minstens 154 doden die vielen bij het incident in de uitgangsbuurt Itaewon in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Lee Ji-han nam deel aan het tweede seizoen van de talentenjacht Produce 101 en was nadien als acteur te zien in de K-drama Today Was Another Nam Hyun Day.

Dit weekend kon er voor het eerst in drie jaar tijd opnieuw Halloween gevierd worden in Itaewon in Seoul. Maar wat een geweldig weekend had moeten worden voor de aanwezige jongeren, draaide uit op een gigantisch drama.

Itaewon-drama

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober waren zo’n 100.000 feestvierders afgezakt naar Itaewon, een populaire uitgangsbuurt in Seoul. Itaewon staat in het bijzonder bekend voor zijn grootschalige Halloweenfestiviteiten. De afgelopen jaren kon Halloween daar, door de uitbraak van de coronapandemie, niet of maar gedeeltelijk doorgaan. De editie van dit jaar was de eerste die opnieuw zonder beperkingen doorging.

Daarom zakten er dus zo’n 100.000 mensen af naar de buurt. Itaewon bestaat uit allemaal kleine straatjes en is bovendien ook gelegen op een helling. Heel wat mensen probeerden door een smal straatje te gaan dat naar beneden afhelde. Doordat er geduwd werd, struikelden mensen in de massa waardoor tientallen mensen over elkaar heen vielen. Daarbij werden mensen verpletterd of hadden ze geen toegang meer tot zuurstof. Uiteindelijk lieten minstens 154 mensen het leven. Nog eens 133 mensen raakten gewond. De meerderheid van de overledenen waren tieners en twintigers.

Lee Ji-han

Een van de overledenen is de 24-jarige Lee Ji-han. Hij nam in 2017 deel aan het tweede seizoen van de talentenjacht Produce 101. Daarin kon hij niet winnen, maar het werd wel de start van zijn carrière als acteur. Zo was hij in 2019 te zien in de online K-drama Today Was Another Nam Hyun Day. Het nieuws van het overlijden van Lee Ji-han werd bevestigd door 935 Entertainment, het agentschap van de acteur.

Op dit moment was Lee Ji-han bezig met de opnames van de reeks The Season of Kkokdu. De opnames van die K-drama zijn nu tijdelijk stopgezet.

Zuid-Korea heeft een week van nationale rouw aangekondigd. Daardoor zullen er tot en met 5 november geen nieuwe K-popnummers gereleased worden en gaan ook de wekelijkse muziekshows niet door.

Meer
Lees meer...