K3 vs Pokémon Go: waarom is het ene wel acceptabel om fan van te zijn en het andere niet?

K3 vs Pokémon Go: waarom is het ene wel acceptabel om fan van te zijn en het andere niet?

Als je een beetje K3-fan bent en op Twitter zit weet je vast wel wie Dirk is, de 30-something fotograaf en fulltime-K3 fan die niet op zijn mond is gevallen. Nu iedereen aan de Pokemon-rage is stuurde Dirk de onderstaande tweet de wereld in … wat ons doet afvragen: waarom is het wel acceptabel om Pokémon-fan te zijn maar niet van K3? 

Beide zijn franchises gericht op voornamelijk kinderen, begonnen in de jaren 90 en hebben dan ook voor veel 90’s kids een groot nostalgiegehalte. Hoewel Pokémon wereldwijd bekend is, is K3 minstens zo populair en bekend in Nederland en Vlaanderen. Zou het komen omdat K3 voornamelijk op meisjes gericht is en Pokémon een iets bredere doelgroep aanspreekt? Of komt het omdat de grotere groep bepaalt welk kinderproduct wel hip genoeg is?

Persoonlijk vind ik dat zowel de producten K3 als de producten van Pokémon achterlijke kanten hebben, maar evengoed leuke kanten hebben. Zelf betrap ik mij erop dat ik wel een Pokémon-T-shirt naar mijn werk zou dragen maar geen T-shirt van K3, wat eigenlijk heel dom is want het hoeft niks uit te maken. We moeten allemaal lekker doen wat we leuk vinden.

Ik zou dan weer wel een K3 Go-game spelen, want ik denk dat er heel veel mensen (lees mannen) die Klaasje zouden willen vangen …

Gesponsorde artikelen