Kaapt Nederland Preud’homme voor de neus van de Rode Duivels weg als bondscoach?

Kaapt Nederland Preud’homme voor de neus van de Rode Duivels         weg als bondscoach?

Krijgen de Nederlanders binnenkort een Belgische bondscoach? Als het van Youri Mulder, ex-international en zoon van Jan Mulder, afhangt wel. Hij ziet Michel Preud’homme als geschikte opvolger van Dick Advocaat nu Nederland meer dan waarschijnlijk niet naar het wereldkampioenschap voetbal mag.

Winnen van Zweden met minimum zeven doelpunten verschil … dat is de enige manier voor het Nederlandse voetbalelftal om nog op het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar in Rusland te raken, een bijna onmogelijke opdracht met andere woorden. En dus denken ze in Nederland al aan een opvolger voor bondscoach Dick Advocaat.

In het voetbalprogramma Rondo op de Nederlandse betaalzender Ziggo Sport kwam analist Youri Mulder met een verrassende kandidaat: Michel Preud’homme. De ex-trainer van Standard Luik, AA Gent en Club Brugge maakte enkele jaren geleden in Nederland indruk als trainer van Twente en dat zijn ze daar duidelijk niet vergeten.

“Het is iets nieuw”

“Hij is vrij en ik denk dat hij een heel goede trainer is. De grote vraag is of hij met de druk kan omgaan. Dat weet je nooit van tevoren, maar op mij maakt hij een uitstekende indruk. Het is iets nieuw, iets verfrissend. Hij heeft het overal goed gedaan,” legt Mulder uit. Op sociale media zijn de meningen van de Nederlanders wel eerder verdeeld over het voorstel.

De kans dat Preud’homme ingaat op een eventueel voorstel uit Nederland is ook eerder klein. De trainer is bezig aan een sabbatjaar en gaat volgens veel kenners na het wereldkampioenschap aan de slag als bondscoach van België.

Bovendien heeft hij eigenlijk nog een contract bij Club Brugge en moet er dus een afkoopsom betaald worden voor hem, dat zei hij recent nog in Het Nieuwsblad. Al is er aan interesse geen gebrek want Preud’homme zou nog wekelijks aanbiedingen krijgen uit heel de wereld.

Gesponsorde artikelen