Kalush Orchestra lost eerste twee nieuwe singles sinds winst op Eurovisiesongfestival, waaronder samenwerking met The Rasmus

Bijna een half jaar na hun overwinning op het Eurovisiesongfestival heeft Kalush Orchestra uit Oekraïne opnieuw van zich laten horen met twee nieuwe singles. Het eerste is een herwerking van de klassieker In The Shadows met de Finse rockband The Rasmus, het tweede is een samenwerking met de Poolse rapper Szpaku.

Sinds de overwinning op het Eurovisiesongfestival van Kalush Orchestra met Stefania voor Oekraïne zijn het heel drukke tijden geweest voor de groep. Kort na die zege keerden de leden van de groep terug naar hun thuisland omdat ze konden opgeroepen worden om te vechten in de oorlog tegen Rusland. Later mochten ze toch opnieuw Oekraïne verlaten om op enkele festivals te spelen, zoals onder andere Glastonbury.

Na hun allereerste optreden ooit in het Verenigd Koninkrijk was er sprake van een samenwerking met Sam Ryder. Dat Britse Tiktokfenomeen werd tweede op het Eurovisiesongfestival en zorgde er zo voor dat Liverpool volgend jaar de liedjeswedstrijd mag organiseren.

In The Shadows of Ukraine met The Rasmus

Op die samenwerking is het voorlopig nog even wachten, maar Kalush Orchestra lanceerde wel een collab met een andere deelnemer van het afgelopen Eurovisiesongfestival. Het gaat om de Finse rockgroep The Rasmus. Zij werden in Turijn 21ste met het lied Jezebel. Voor Kalush Orchestra haalden ze echter hun klassieker In The Shadows uit 2003 opnieuw boven water. Dat lied werd twee weken geleden herwerkt tot In The Shadows of Ukraine. Het gaat om een combinatie van de originele lyrics met enkele refreinen gezongen en gerapt door de leden van Kalush Orchestra.

Nasze Domy met Szpaku

Het meest recente nummer van Kalush Orchestra is geen herwerking, maar een volledig nieuw lied. De Oekraïense groep werkte daarvoor samen met de Poolse rapper Szpaku. Samen brengen ze nu het nummer Nasze Domy uit. Dat is Pools voor “Onze huizen” en gaat over de oorlog in Oekraïne.

“Onze huizen. Laat God ze niet overslaan. Zelfs al ben ik niet bang, laat me niet vallen. Onze huizen. Laat hier geen bloed vloeien. Ik zal mijzelf verdedigen tot ze ons hart eruit rukken”, klinkt het refrein veelzeggend.

Meer
Lees meer...