Left Right
scrollTop top

Kan het nog beter? Reizen én goede voornemens nakomen


Kan het nog beter? Reizen én goede voornemens nakomen

2017 is bijna gedaan en dat betekent dat iedereen het nieuwe jaar tegemoet gaat met een hoop goede voornemens. Maar wat als wij je nu eens vertellen dat je die goede voornemens kan waarmaken op reis? In deze landen kan je leuke ‘skills’ aanleren. Van surfen in Mexico tot koken in Peru. Zijn we weg? 

We weten allemaal hoe moeilijk het is om nieuwjaarsvoornemens na te komen. Maar Travel + Leisure, een reiswebsite, helpt ons hierbij en geeft een leuke tip: reizen en tegelijk van alles bijleren dat typisch is aan dat land.

Meer doen in je vrije tijd: check! Nieuwe vaardigheden leren: check! Reizen: check! En minder tijd op Facebook spenderen: dubbelcheck! ’t Is een win-win situatie.

1. Surfen in Mexico

Als je in 2018 een verre reis wil maken en graag iets nieuw wil leren, hebben wij twee woorden voor jou: ‘Mexico’ en ‘surfen’. Aan de Riviera Nayarit vind je bijvoorbeeld het strandresort W Punta de Mita. Dankzij de privé- en groepslessen is het een ideale locatie om te leren surfen. Na je lessen krijg je ook nog eens GoPro-foto’s als souvenirtje. Oké, … we gingen minder op Facebook zitten, maar die foto’s kunnen we toch niet ongepubliceerd laten?

Om het surfleventje helemaal te vervolledigen, kan je ook leuke kraalkettingen kopen in plaatselijke boetieks. Daarnaast kan je ook nog ceviche, een rauwe visschotel, bestellen bij een vintage auto die op het strand staat. #Surflife!

2. Vliegvissen in Georgië

Als je graag in Europa wil blijven en wil leren vissen, moet je eens naar Georgië gaan. Daar vind je

Barnsley Resort, een landgoed van zo’n 3.000 hectare groot aan de Blue Ridge Mountains. Tussen de bergen kan je daar in verschillende vijvers leren vliegvissen.

Als je al het één en het ander al kent van vissen, kan je met de deskundigen van Cohutta Fishing Company nog meer bijleren over tuigtechnieken, knopen en het water.

Niet spannend genoeg? Say no more! Wat dacht je van het volgende.

3. Duiken in Australië

Voor velen staan zowel Australië als duiken op hun bucket list, dus waarom niet beide? Of je nu gaat backpacken of daar slechts twee weken verblijft, je moet leren duiken in Australië.

Op verschillende locaties worden zo’n duikcursussen aangeboden. Maar als je echt voor the real deal wil gaan, moet je natuurlijk naar het bekende Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld en het achtste wereldwonder.

Tijd om naar Australië te gaan dus! Of naar Brazilië … Ook een leuke optie!

4. Samba in Brazilië

Aah! Rio de Janeiro, de stad van kleur, muziek, dansen en samba! Er bestaat geen betere plaats om de dans te leren. Van Copacabana tot Ipanema Beach, in Rio vind je overal livemuziek en dansende straatartiesten.

Als je kiest voor zo’n dansworkshop, heb je de Braziliaanse dans meteen onder de knie. Eens je terug bent in ons Belgenlandje kan je je beste moves tonen op feestjes. Maar nu ook niet op elk feestje hé … Het moet natuurlijk gepast blijven.

5. Koken in Peru

Vergeet de kooklessen van ‘tante Yvonne’ uit het lokale buurthuis, maar leer koken bij plaatselijke koks in Peru. Ontdek de keuken van de streek en kom thuis met lekkere receptjes en leuke verhalen.

Tijdens zo’n kooklessen leer je maaltijden kennen die geïnspireerd zijn door het Andesgebergte. De lessen zijn gericht op lokale ingrediënten uit de regio, waaronder de Heilige Vallei van de Inca’s. Leer meteen vijfgangenmenu’s klaarmaken en blaas iedereen van zijn sokken met je kookkunsten als je terug bent. Delicioso!

6. Winterfietsen in de Verenigde Staten

Als je houdt van een uitdaging in de sneeuw, dan moet je eens winterfietsen op je bucket list zetten. Met de juiste uitrusting, een veilige fiets en veel lef kan je een topavontuur beleven in Minneapolis.

Verschillende organisaties bieden een avontuurlijk programma aan waar mensen kunnen gaan winterfietsen op verharde paden en adembenemende locaties. In zo’n programma word je aangeleerd hoe je veilig kan fietsen in het sneeuwseizoen en ontdek je ook nog eens de mooiste plaatsen.

Fietsen in winterwonderland? Check!

Naar waar trek jij in 2018?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938