Left Right
scrollTop top

Kan je niet zonder wijn? Dan moet je naar deze streken om te proeven van de lekkerste


Wijn
© Instagram

Ben jij gek op wijn en heb je nood aan een reisje? Dan moet je deze wijnstreken eens bekijken. Je zal het daar naar je zin hebben en gegarandeerd genieten van lekkere wijn. Wie wordt jouw drinkpar … uhm, reispartner?

1. Franciacorta – Italië

Als je houdt van wijn wil je natuurlijk de lekkerste proeven. Daarom raden wij de streek van Franciacorta aan. Volgens heel wat kenners zou deze streek de beste wijnproducent zijn van Italië, maar we testen het toch liever zelf uit hé?

Meestal is het oogstseizoen augustus en september, dus maken we best dan een tripje naar de regio.

2. Valle de Guadelupe – Mexico

Als je denkt aan wijn, denk je waarschijnlijk niet meteen aan Mexico. Maar in Valle de Guadelupe worden heel wat rode en witte wijnen gemaakt. In deze regio vind je ook talrijke wijngaarden waar ze graag bezoekers ontvangen.

3. Galicia – Spanje

Deze streek is net een beetje anders dan andere regio’s in Spanje. Galicia is namelijk de thuisbasis van vijf wijnregio’s waarvan de meeste zijn gespecialiseerd in witte wijnen. Maar denk niet dat rode wijn daar minder waard is hoor. Elke wijnliefhebber vindt hier wel een lekker glaasje.

4. Napa Valley in Californië – Verenigde Staten

Als je stiekem niet veel weet van wijn, behalve dat je het superlekker vindt, moet je naar Californië. In heel wat wijnhuizen kan je tours en proeverijen plannen. Hier ga je meer te weten komen over je favoriete bezigheid terwijl je het ook doet. Perfecte combinatie toch?

5. Bordeaux – Frankrijk

Het klinkt misschien wat cliché, maar we konden niet anders dan Bordeaux vermelden in de lijst. Historisch gezien is de streek één van de belangrijkste wijnregio’s ter wereld. Dus waarom zou je dat negeren? Een zalige regio, lekkere wijn en rust … Wat heeft een mens nog meer nodig?

6. Santorini – Griekenland

Het Griekse eiland trekt altijd veel bezoekers, maar de lokale wijn kreeg nooit veel interesse. Hoewel daar de laatste jaren toch verandering in is gekomen en er heel wat heerlijke wijnen geproduceerd worden op het eiland. Het kan zelfs goed zijn dat één van je favorieten op Santorini wordt gemaakt.

7. Istrië – Kroatië

Aan de oostkust van Istrië vind je een heerlijke wijnregio. En wat de wijn hier zo goed maakt, is het harde werk van de mens en uiteraard de natuur. De natuurlijke kenmerken staan garant voor goede druiven van hoge kwaliteit. De combinatie van een goede bodem en mooi klimaat zorgt voor een hoge bijdrage van een lekkere wijn.

8. Moezel – Duitsland

Deze wijnstreek ligt niet zo ver van de Belgische grens. Even rijden en voor je het weet kom je terecht in een sprookje. De regio verbaast alle bezoekers met zijn prachtige kastelen en landschappen.

Niet alleen het uitzicht, maar ook de wijn is (uiteraard) de moeite waard. Zo kan je bijvoorbeeld wijn proeven in Weingüter Mönchhof, een voormalige klooster, en kan je ontspannen met een glaasje in de buitenlucht.

’s Avonds zijn de proeverijen meestal ook open dus kan je ook nog rekenen op heel wat gezellige avonden.

9. Cappadocia – Turkije

Als je echt gek bent van wijn, moet je zeker een tripje plannen naar Cappadocia. Met een fascinerende geschiedenis van wijnproductie en meerdere bekroonde wijnhuizen leer je heel wat bij over wijn en zal je het zeker naar je zin hebben.

De regio heeft heel wat te bieden zoals Argos in Cappadocië, met de grootste wijnkelder van Turkije en Bezirhane, een spectaculaire evenementenruimte van meer dan 26 meter hoog die zich bevindt in het 2.000 jaar oude ondergrondse klooster. Zeker de moeite om daar een glaasje leeg te drinken.

10. Stellenbosch – Zuid Afrika

In de Zuid-Afrikaanse Kaap heeft de stad Stellenbosch heel wat wijnhuizen waarvan de meerderheid Cabernet Sauvignon produceert. Je kan hier ook gezellig wandelen door de bergen met wijngaarden. Heel mooi om te zien!

11. Wachau – Oostenrijk

In Oostenrijk kan je ook lekker genieten van wijngaarden en gezellige terrassen waar je van je glas kan sippen. Met prachtige landschappen en kastelen op de achtergrond kan je niet anders dan volledig tot rust te komen. Za-lig!

Wie wordt jouw drink- en reispartner? 😉


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  61.636.609
 • Aantal
  doden
  1.442.572
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  570.829
 • Aantal
  doden
  16.339