Kans op onweer met fikse buien vandaag: code geel in het hele land

Kans op onweer met fikse buien vandaag: code geel in het hele land

We zijn het niet meer gewend na die hittegolven, maar het wordt een week echt Belgisch zomerweer. Vandaag zal het een grijze dag met kans op onweer zijn. Vanaf morgen wordt het beter en krijgen we aangenaam zonnig weer bij zo’n 25 graden. Maar op het einde van de week neemt de kans op onweer en buien opnieuw toe.

Het KMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd. Dat betekent dat lokaal hevig onweer kan ontstaan. Daarbij zou het flink kunnen waaien en het kan ook hagelen. De temperatuur hangt tussen 21 en 23 graden. Vanaf morgen wordt het dan opnieuw beter. Eerst zijn nog wat buien mogelijk, maar nadien wordt het droog en krijgen we temperaturen tussen 21 en 25 graden. Daarmee is de toon voor de volgende dagen gezet.

Woensdag begint de dag mogelijk met wolken en mist, maar daarna breekt de zon erdoor. We halen opnieuw 21 tot 25 graden, wat normale waarden zijn voor de zomer. Donderdag wordt het iets warmer en zijn temperaturen tot 27 en zelfs 29 graden mogelijk. Maar tegelijk neemt ook de bewolking toe en vermoedelijk krijgen we tegen de avond regen en mogelijk ook onweer.

Weekend

Vrijdag is dan opnieuw een zonnige dag bij temperaturen van 20 tot 23 graden. Zaterdag krijgen we ook veel zon bij zo’n 25 graden. Al zijn er zeker op zondag ook wolken mogelijk die de pret van dat zachte zomerweer kunnen bederven. Een weekje Belgisch zomerweer dus, maar daar zal niemand na die hitte een probleem van maken. De temperaturen zijn aangenaam en die enkele buien zijn nog altijd nodig tegen de droogte.

Volgende week ziet het KMI overigens meer van dat: de temperatuur hangt vaak net boven het gemiddelde en dat betekent dat we bijna dagelijks zo’n 25 graden krijgen. En het zou dan ook vooral droog blijven. Wat daarna komt weten we nog niet, maar de Britten voorspellen mogelijk opnieuw warm weer.

Gesponsorde artikelen