Left Right
scrollTop top

Kans verkeken: Brussel is wedstrijden van Euro 2020 kwijt


Kans verkeken: Brussel is wedstrijden van Euro 2020 kwijt

Je zal in de zomer van 2020 in onze hoofdstad geen wedstrijden van het EK voetbal kunnen bijwonen. Het project van het Eurostadion, de toekomstige thuishaven van onze nationale ploeg, heeft de UEFA niet kunnen overtuigen. De hoofdstad van Europa grijpt zo naast de beloofde matchen. Ze verhuizen naar het Londense Wembley.

De UEFA trekt de Brusselse wedstrijden van het EK voetbal in. De beslissing is geen waarschuwing meer, we zijn die matchen officieel kwijt.

Dus ook als bouwheer Ghelamco er alsnog in slaagt om het stadion in negen maanden tijd te bouwen, wat mogelijk zou geweest zijn, is de kans verkeken. De UEFA is z’n vertrouwen in het project kwijt. En dat heeft veel te maken met de snelheid waarmee België werkt. Al meer dan een jaar en enkele maanden sleept het dossier inmiddels aan. Er is nog altijd geen vergunning toegekend, en ook de gemeente Grimbergen loopt nog steeds niet warm voor het idee van een groot stadion op hun grondgebied.

Wembley

Pech voor Brussel, maar in Londen mogen ze blij zijn. Zo zal Wembley profiteren van het Belgische fiasco. Half november drukte bondsvoorzitter Gérard Linard nog zijn vertrouwen in het project uit, maar dat volstond niet.

Daarmee is het nieuwe stadion voor onze Rode Duivels niet van de baan. Alleen hangt het niet van de voetbalbond af of het er komt. Die zou de voetbaltempel alleen maar huren om wedstrijden te spelen. “We investeren niet in het stadion, daar hebben we de middelen niet voor”, zei Linard nog. Daarom ging Anderlecht aanvankelijk ook in het stadion voetballen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658