K’ANSCOACH … Begrijp je pijn !

K’ANSCOACH … Begrijp je pijn !

TuRnhout – An Bruylandt (37), gegradueerd orthopedagoge, uit Berlare werkt als activeringsbegeleider bij vzw WEB in Turnhout. Door haar bedrijf K’ANSCOACH te starten, wil ze samen met chronische pijnpatiënten op weg gaan, een ontdekkingsreis op zoek naar nieuwe kansen waardoor een hogere levenskwaliteit kan ontstaan. 

“In mijn huidige job als activeringsbegeleider begeleid ik mensen die om medische of psychosociale redenen zijn uitgevallen in het reguliere arbeidscircuit. We zoeken samen uit hoe ze opnieuw hun plek in de maatschappij kunnen veroveren, door stappen naar betaald werk uit te proberen. We kijken eveneens op welke manier we problemen op diverse levensdomeinen kunnen aanpakken.”

“Ik merk – steeds meer – dat er mensen zijn die door diverse beperkingen geen plek meer vinden in het reguliere, betaalde arbeidscircuit. Door de hoge eisen die onze maatschappij stelt, door beperkingen allerlei die in het reguliere arbeidscircuit amper getolereerd worden, door de wirwar aan regels, afspraken en statuten, zien sommige mensen de bomen door het bos niet meer. Het is voor velen onder hen niet (meer) mogelijk in deze snelle stroom mee te ‘rennen’. Toch hebben ook deze mensen één voor één mooie competenties en vaardigheden! Helaas gaan deze nu verloren. Hierdoor komen zij vaak in een isolement terecht wat nimmer doorbroken wordt.”

“Anderzijds zijn er mensen die nog wel mee kunnen rennen in onze drukke samenleving tot dit – ten koste van gezondheid op fysiek en/of mentaal vlak – op langere termijn uiteindelijk geen haalbare kaart meer blijkt.”

“Als K’ANSCOACH geef ik psycho-educatie in groepstrainingen, organiseer ik groepsactiviteiten rond beweging, ontspanning, gezonde voeding en vrije tijd en ondersteun ik mensen met individuele coaching. Hierbij staan lotgenotencontact, de kracht van elke persoon en het eigen tempo centraal. Hindernissen die men ondervindt in het dagelijks functioneren bespreken we en pakken we op een gepaste wijze aan. We brengen het totaalplaatje ‘pijn, persoon en leefomgeving’ in kaart waardoor men hierop meer zicht krijgt en gaande weg kan bouwen aan een betere levenskwaliteit en integratie in de maatschappij.”

“Ik start met een training voor mensen met chronische pijn maar op termijn zal ik ook andere thema’s behandelen. Denk daarbij aan burn-out & bore-out, opvoedingsproblematieken, schuldhulpverlening, … .”

K’ANSCOACH

An Bruylandt

0472 59 22 48

info@kanscoach.be

www.kanscoach.be

Gesponsorde artikelen