Kanye’s nieuwe album ‘Jesus Is King’ komt vrijdag eindelijk uit

Twitter kanyewest, EPA
Twitter kanyewest, EPA

‘Jesus Is King’, het nieuwe album van Kanye ‘Ye’ West, komt op vrijdag uit. Het album werd meermaals uitgesteld, maar nu lijkt het menens voor Kanye. Naast het album zal Kanye ook een film uitbrengen met dezelfde naam die vertoond zal worden in IMAX-cinema’s.

Kanye en timing, dat zijn twee woorden die niet al te best samengaan. Kanye West, die nu door het leven gaat als Ye, kondigde al lang geleden zijn nieuwe album aan. Maar de releasedatum van dat album werd keer op keer uitgesteld. Maar nu lijkt het er eindelijk écht aan te komen.

‘Jesus Is King’

Met z’n eerste tweet sinds 1 januari laat Kanye weten dat z’n album ‘Jesus Is King’ op 25 oktober, nu vrijdag dus zal uitkomen. Dat album was al langer aangekondigd, maar werd steeds opnieuw uitgesteld. Maar nu lijkt Kanye het dus wel te menen, want Kanye’s Twitter is natuurlijk heilig.

Het nieuwe album wordt een drastische nieuwe wind door het oeuvre van Kanye, die zich sinds kort volledig heeft toegespitst op religie. Zo organiseert hij nu Sunday Services, die bezocht wordt door heel wat van zijn fans. Daarnaast kreeg z’n jongste zoontje natuurlijk ook de naam Psalm, opnieuw een overduidelijke verwijzing naar religie. De nummers van ‘Jesus Is King’ zullen dan ook net zoals de titel een religieuze toets hebben.

Tracklist

Kanye’s vrouw Kim Kardashian deelde eerder al de volledige tracklist van ‘Jesus Is King’. Daarin valt opnieuw duidelijk de religieuze ondertoon van het album op. Met titels als Up From The Ashes, Follow God, On God en Use The Gospel. Aangezien Kim alle titels van het nummers lostte, kunnen we ervan uitgaan dat we al één van de nummers op het album kennen. Op de Sunday Service die Kanye organiseerde op Coachella Festival in april, liet hij een nieuw nummer horen. Daarin zong Kanye herhaaldelijk “We are water“. Het gaat hier dus naar alle waarschijnlijkheid om het nummer Water dat terug te vinden is op het lijstje van Kim.

Voor het nummer Water wordt Kanye ondersteund door een volledig gospelkoor. Toch is Kanye duidelijk z’n typerende stijl niet kwijt. Als Water een voorbode mag zijn voor de andere nummers op het album, dan belooft het opnieuw een indrukwekkende trip door de intrigerende hersenpan van Kanye West te worden.

Daarnaast liet Kanye op een luistersessie in september al enkele van de nummers op zijn nieuwe album horen. En de aanwezigen waren allemaal door het dolle heen.

IMAX-film

Naast het album brengt Kanye vrijdag ook een film uit. Deze film werd gemaakt met de nieuwste IMAX-technologie en zal beelden bevatten van Kanye’s Sunday Services. Daarnaast zullen ook de nieuwe nummers van het album ‘Jesus Is King’ in de film aan bod komen.

De film zal vertoond worden in een beperkt aantal filmzalen, waarbij er geen enkele te vinden is in ons land. Wie de film van Kanye wil bekijken, zal daar dus voor moeten afreizen naar het Verenigd Koninkrijk, waar de film wel in verschillende zalen te zien zal zijn.

Gesponsorde artikelen