Kanye heeft z’n naam veranderd (maar een nieuw album hebben we nog niet)

Kanye heeft z’n naam veranderd (maar een nieuw album hebben we nog niet)

Zeg niet ‘Kanye West’, zeg Kanye Ye. De artiest formerly known as Kanye West is er namelijk niet meer, maar dat wil niet zeggen dat Kanye/Ye zichzelf niet meer is. Op het verwachte album is het trouwens nog wat wachten, maar en passant liet Kanye/Ye wel nog weten dat hij pal achter president Trump blijft staan.

Kanye West is dood, lang leve Ye, de nieuwe naam die rapper Kanye West zichzelf heeft aangemeten. Dat Ye van naam veranderd is, hadden we eigenlijk wel kunnen verwachten, er is niets dat Kanye niet doet om het concept Kanye te verbeteren. Sorry, we bedoelden Ye, natuurlijk.

“Ik ben YE”

Zaterdagavond kondigde de rapper de verandering aan op Twitter. “Het wezen dat we vroeger kenden als Kanye West. Ik ben YE”, tweette hij naar z’n 28,5 miljoen volgers. Wat zit er achter Ye? Wel, de redenering is behoorlijk megalomaan, voor wie dat niet zag komen. ‘Ye’ (jij) is volgens Kanye/Ye het meest voorkomende woord in de Engelse vertaling van de Bijbel. ‘Ye’ is natuurlijk ook de naam van z’n vorige album, dat in juni uitkwam.

Meneer Kim Kardashian liet overigens ook sterk doorschemeren dat zijn volgende album, ‘Yandhi’ gisteren zou verschijnen, na een passage op SNL. Maar van die plaat is voorlopig nog geen spoor. Bij de aankondiging van dat album poseerde hij wel met een ‘MAGA’ (Make America Great Again)-petje.

(Hier praat Kanye over ‘Ye’ en zijn mentale aandoening.)

Dit is Ye West (of is het Kanye Ye?) tijdens zijn optreden op SNL.

Maar nog geen ‘Yandhi’ dus.

Gesponsorde artikelen