Kanye West aan de deur gezet bij organisatie die hij zelf stichtte

Kanye West aan de deur gezet bij organisatie die hij zelf stichtte

De stichting voor kansarme jongeren die Kanye West oprichtte in Chigago zet de rapper aan de deur. Na een ruzie tussen Kanye en rapper Drake op Twitter vond de organisatie het genoeg geweest. Ze veranderden zelfs de naam ‘Donda’s House’ dat een verwijzing is naar de moeder van Kanye.

Het begon allemaal bij een kibbelpartij tussen rappers Kanye West en Drake. Kanye is namelijk de producent van het nieuwe album van rapper Pusha T. dat afgelopen vrijdag uitkwam. Op deze plaat beweert Pusha T. dat Drake zijn eigen teksten niet schrijft.

Kim Kardashian en Rhymefest

Drake reageerde op deze beschuldigingen door een foto te plaatsen van een factuur van 100.000 dollar naar de platenmaatschappij van Kanye. Onder het mom van “promotionele hulp en het reanimeren van een carrière”. Daar reageerde Rhymefest, ook een rapper en mede-oprichter van de stichting, dan ook weer op met de vraag “of Drake de opbrengst zou willen overmaken naar de stichting, aangezien Kanye West ze toch heeft laten zitten”.

Uiteraard kon reality-ster en vrouw van Kanye West, Kim Kardashian, het niet laten zich ook te roeren in het gesprek. Zij reageerde bits op de reactie van Rhymefest door te zeggen dat ze het haar persoonlijke missie zou maken Donda’s House van hem af te pakken en het later aan haar kinderen door te geven.

Getty Images

Geen Donda’s House meer

Het was voornamelijk de reactie van Kim Kardashian die niet geapprecieerd werden bij de organisatie. Zij lieten via Facebook weten dat ze in het licht van de gebeurtenissen van afgelopen 48 uur, ze besloten hebben om de naam Donda’s House niet meer te gebruiken.

“Het was een moeilijke beslissing, maar we zijn ertoe gekomen door de social media-uitlatingen van Kim Kardashian en de wens die ze daarin uitspreekt om haar familie de organisatie te laten overnemen”, stond er in het bericht te lezen.

De moeder van Kanye, Donda, stierf in 2007 op 58-jarige leeftijd.

Gesponsorde artikelen