Kanye West en Kid Cudi hebben Lorde nageaapt en die is nu woedend

Kanye West en Kid Cudi hebben Lorde nageaapt en die is nu woedend

Lorde heeft op Instagram geschreven dat Kanye West en Kid Cudi haar idee gestolen hebben om in een grote, glazen doos op te treden. West en Cudi doen namelijk exact hetzelfde met hun nieuw, gezamenlijk project Kids See Ghosts. Ook Lorde krijgt nu bakken kritiek over zich en er wordt gezegd dat het concept al veel langer bestond voor zij het uitvoerde.

Kids See Ghosts is het nieuwe project van Kanye West en Kid Cudi. Ze brachten dit jaar nog samen de plaat ‘Kids See Ghosts’ uit. Lorde claimt nu dat de twee rappers een stage act van haar gestolen hebben.

“Ik ben trots op het werk dat ik doe en het is flatterend dat andere artiesten erdoor geïnspireerd zijn”, schrijft ze op Instagram. “Het gaat zelfs zo ver dat ze ervoor kiezen om het zelf uit te voeren. Maar steel niet, niet van vrouwen, van niemand, niet in 2018, nooit.”

Lorde refereert aan de zogenaamde ‘floating stage’ die door haarzelf en kunstenares Es Devlin voor het eerst gebruikt werd tijdens haar optreden op het Amerikaans muziekfestival Coachella in 2017.

(Hoe Beyoncé eerder dit jaar viel op Coachella lees je hier.)

Is Lorde oprecht?

Had Lorde het idee zelf gepikt? Als we haar woorden uit 2017 moet geloven niet. “Ik heb de show ontwikkeld met stage designer Es Devlin die ik al lang bewonder”, zei ze vorig jaar aan het Amerikaanse muziektijdschrift Spinoff.

“We wilden gewoon iets doen wat we zelfs nog nooit gezien hadden. Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om met iets op de proppen te komen dat echt nieuw aanvoelt. Deze glazen doos voelt raar en interessant. Ik hield van het idee dat de show een verhaal vertelt.”

Lorde lang niet de eerste

Maar er is meer. Zo werkt Kanye West al jaren samen met Es Devlin. Lorde haar beschuldiging van diefstal kan dan ook meteen rekenen op heel wat kritiek. Veel mensen delen nu foto’s op social media van artiesten die ook in glazen parallellogrammen opgetreden hebben.

Enkele voorbeelden zijn Justin Bieber tijdens zijn Purpose-tour in 2016, A$AP Rocky tijdens de promotour van zijn plaat ‘Testing’ en Kendrick Lamar tijdens zijn optreden op de BRIT Awards.

Je mag zelf kiezen wat je hieruit concludeert. Ofwel steelt iedereen van Lorde, ofwel zitten moderne artiesten gewoon graag vast in een glazen doos.

EPA

Zo zag de show van Lorde eruit in 2017:

Gesponsorde artikelen