Kanye West laat politiek achter zich omdat hij zich misbruikt voelt door de Republikeinen

Kanye West laat politiek achter zich omdat hij zich misbruikt voelt door de Republikeinen

De Amerikaanse rapper Kanye West laat op Twitter weten dat hij afstand van de politiek neemt. Eerder steunde Kanye de Amerikaanse president Trump openlijk, maar nu zegt hij dat hij zich gebruikt voelt en dat hij zich enkel nog op het creatieve wil focussen. De aanleiding is een campagne om zwarte Amerikaanse stemmers weg te krijgen bij de Democraten.

Kanye West, die pas nog zijn naam veranderde, nam uit eigen beweging contact op met de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ om één en ander uit te klaren. Hij voelt zich misbruikt om de ‘Blexit’ op gang te krijgen. Dat is een actie om zwarte Amerikaanse stemmers weg te krijgen bij de Democraten ten voordele van de Republikeinen.

“Ik heb Candace Owens, de initiatiefneemster, voorgesteld aan de personen die het logo zouden ontwerpen”, zegt West. “Maar die wilden hun naam er verder niet aan verbinden. Toen heeft ze mijn naam gebruikt om bekendheid te genereren. Ik wilde helemaal niet geassocieerd worden met Blexit en heb er dan ook niets mee te maken.”

“Echte idealen”

Ook op Twitter laat Kanye West van zich horen: “Mijn ogen zijn nu geopend en ik realiseer me nu dat ik gewoon gebruikt ben. Ik neem afstand van de politiek en ga me volledig focussen op mijn creativiteit. Ik wil mijn familie, vrienden en andere dierbaren bedanken voor hun steun. Zij geloven in mijn echte idealen en in mijn visie op een betere wereld.”

Bezoek bij Trump en andere escapades

Kanye West lijkt de laatste tijd het noorden kwijt te zijn.

Enkele weken geleden ging hij nog op bezoek bij de Amerikaanse president Donald Trump. Hij droeg toen een pet met daarop de campagneslogan “Make America great again” .

West gaf er een toespraak waarin hij van de hak op de tak sprong. Hij kreeg achteraf veel kritiek. Wellicht hebben zijn managers hem aangeraden om het rustiger aan te doen?

Ook ging hij laatst op trip naar Oeganda. Daar ging hij bij een homohatende president op de koffie en deelde hij schoenen en hoofdtelefoons van 300 dollar uit aan wezen. Bovendien rapte Kanye onlangs dat hij seks wil met al zijn schoonzussen.

Gesponsorde artikelen