Kanye West wimpelde Coachella af “omdat 40×60 podia zo ouderwets zijn”

Kanye West wimpelde Coachella af “omdat 40×60 podia zo ouderwets zijn”

De line-up van Coachella, een van de grootste festivals van Amerika, is bekend. Onder meer Childish Gambino, Tame Impala, Khalid en Weezer komen langs, maar Kanye West bedankte vriendelijk. En daar is een eigenaardige reden voor.

Het Amerikaans festival Coachella maakte vandaag zijn affiche bekend, maar die had er bijna totaal anders uitgezien. Zo was het de bedoeling geweest om Kanye West te boeken, maar die kon het niet op een akkoordje gooien met de festivalorganisatoren omdat hij vond dat het 60×40 foot podium zijn artistieke vrijheid zou beperken. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

(Check hier wie de rijkste zus van de Kardashian/Jenner-clan is.)

“Ouderwets”

“Die 40×60 podia zijn zo ouderwets”, zei iemand van de entourage van Kanye aan TMZ. “Dat is hetzelfde soort podium waarop de werken van Shakespeare honderden jaren geleden uitgevoerd werden.”

Bij Coachella zouden ze geweigerd hebben om tegemoet te komen aan de eisen van Kanye West waarna de gesprekken over een headlinerpositie op het festival afgeknapt zijn.

(Onlangs veranderde Kanye z’n naam, lees hier meer.)

Vierde kind

Maar dat is lang niet het enige Kanye-nieuws. Onlangs raakte bekend dat de rapper en zijn vrouw Kim Kardashian in verwachting zouden zijn van hun vierde kindje.

(Kanye West z’n recente trip naar Oeganda toonde (opnieuw) dat hij helemaal de weg kwijt is.)

Presidentscampagne?

Bovendien hintte Kanye opnieuw naar een gooi naar het Amerikaans presidentschap in 2024. Nochtans had hij in oktober vorig jaar aangekondigd dat hij de politiek achter zich zou laten.

Hij schreef vol lof over Trump en bewierrookte het concept “vrij denken”: “Zodat je weet waar ik sta in 2019: ze zullen mij niet programmeren. 90 procent van de zwarten zijn democraten. Dat klinkt als toezicht, als je het mij vraagt. Hou van iedereen. We zullen de wereld veranderen. God staat aan mijn kant. Ik ben christen. Ik ben belastingbetaler. Ik ben mezelf. God is met ons.”

(Kanye West en Kid Cudi hebben Lorde nageaapt en die is nu woedend.)

Dit zijn de 45 beste albums van 2018.

Gesponsorde artikelen