Karen Damen en James Cooke gaan in nieuw VIER-programma een camping uitbaten. Dit weten we al…

Op VIER zal dit najaar een kampeerprogramma te zien zijn met Karen Damen (ex-K3) en James Cooke. Het Nieuwe Buren-duo gaat zich deze zomer een maand lang als campinguitbaters inzetten voor verschillende minderheidsgroepen. Het nieuws is nog maar vers van de pers, er is zelfs nog geen officiële naam voor het programma gekozen. Maar bij VIER konden ze ons toch al een paar weetjes verklappen.

Na Nieuwe Buren gaan James Cooke en Karen Damen samen een camping openen en een televisieprogramma van hun avonturen maken voor de televisiezender VIER. Dat verklapte het duo gisteren tijdens Gert Late Night. Als uitbaters zullen ze elke week hun tenten opzetten.

VIER liet aan newsmonkey weten dat het programma dit najaar op tv te zien zal zijn. Hoe het programma er precies uit zal zien, zal vooral afhangen van de gebeurtenissen, de gasten en de sfeer op de camping. Karen en James zullen uiteenlopende minderheidsgroepen uitnodigen. Het gaat om mensen die iets minder kansen hebben in leven. VIER kon verder nog geen namen van benaderde organisaties vrijgeven. Ook de locatie van de campingsite moet nog vastgelegd worden.

Maar wat gaat het olijke duo nu een maand lang uitspoken in open lucht? De klassieke kampeeractiviteiten, zo laat VIER weten: “Samen koken, opstaan en slapen, muggen vangen, spelletjes spelen en barbecueën.”

Geen tweede Nieuwe Buren

VIER benadrukt ook dat het kampeerprogramma geen vervolg op Nieuwe Buren is. “Daar hebben Karen en James de smaak te pakken gekregen om samen te werken”, zegt de woordvoerder van VIER. “Het klikt heel goed tussen hen maar toch zijn ze zo verschillend. Daardoor is er zo’n hevige energie tussen die twee. Ze zijn eigenlijk een beetje zoals broers en zussen: ze zien elkaar graag maar hebben ook soms stevige ruzie.”

Toch zouden de ervaringen die Karen en James bij Nieuwe Buren opdeden aan de basis liggen van het kampeerprogramma. “Toen hebben ze zwakkere groepen leren kennen. Dat motiveert hen omdat ze aan die gebeurtenissen fijne gevoelens en relaties overgehouden hebben. Ook zijn ze allebei heel menslievend en vinden ze het belangrijk om andere mensen te plezieren.”

Zo verklapten Karen en James hun plannen tijdens Gert Late Night: