Karen Damen wil helpen nieuwe, levensgevaarlijke YouTube-hype (javel drinken) te stoppen

Karen Damen wil helpen nieuwe, levensgevaarlijke YouTube-hype (javel drinken) te stoppen

In Sint-Pieters-Leeuw in de Brusselse rand is een 17-jarige jongen ernstig jaar ziek geworden na een Bleach Challenge. Het concept: jongeren dagen elkaar uit om bleekwater, javel dus, te drinken en het filmpje online te plaatsen. In de VS vielen er eerder al slachtoffers door de Challenge, in België is het (voorlopig) de eerste keer. Volgens specialisten spelen de jongeren met hun leven. Ex-K3-ster Karen Damen trekt aan de alarmbel.

The Bleach Challenge, iedereen is het tijdens het ‘doorklikken’ op YouTube al eens tegengekomen. Jongeren filmen hoe ze bleekwater drinken om te bewijzen hoe stoer ze zijn. In de VS is het fenomeen al langer populair, maar nu dreigt het ook in België populair te worden. Dat schrijven de kranten van De Persgroep. Een jongen van 17 uit Sint-Pieters-Leeuw ligt in het ziekenhuis omdat hij van het spul gedronken heeft. Als tegenprestatie zou hij 10 euro krijgen. Hij heeft verschillende brandplekken op z’n slokdarm, maar eigenlijk heeft hij nog geluk gehad. Want de gevolgen kunnen veel erger zijn.

Karen Damen grijpt in

Net zoals het hele land is ook Karen Damen (ex-K3) geschrokken. Op Twitter roept ze Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) op om iets aan het fenomeen te doen en erger te voorkomen. “Ik help!”, klinkt het.

Wie bleekwater gedronken heeft, drinkt best zo snel mogelijk veel water. Meer informatie over bleekwater vind je hier.

Gesponsorde artikelen