‘Gespleten’ van Karin Slaughter krijgt Netflix-serie ‘Pieces of Her’

Pieces of Her
Karin Slaughter – Netflix

Hoogstwaarschijnlijk heb je ooit wel eens een boek gezien of gelezen van Karin Slaughter, ook wel wereldwijd de “Queen of Crime” genoemd. Met haar huiveringwekkende thrillers staat ze al jarenlang in de bestsellerslijsten. Niet vreemd dus dat Netflix van haar boek Pieces of Her, ofwel Gespleten, een serie wil maken.

Netflix heeft acht afleveringen besteld van de nieuwe serie Pieces of Her. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2018 van de best verkochte misdaadauteur Karin Slaughter. Pieces of Her wordt geproduceerd door een volledig vrouwelijk creatief team, namelijk Lesli Linka Glatter (Homeland, Mad Men), Charlotte Stoudt (Homeland, House of Cards) en Bruna Papandrea (Big Little Lies). Dat belooft dus zeker een geslaagde serie te worden!

Pieces of Her

Pieces of Her vertelt het verhaal van Andrea , kortweg Andy, en haar moeder Laura. Wanneer een doodnormaal zaterdagmiddaguitstapje naar het winkelcentrum plotseling uitmondt in geweld, verandert Andy’s beeld over haar moeder voorgoed. Terwijl figuren uit het verleden van Laura weer opduiken, wordt Andy gedwongen om op de vlucht te gaan. Tijdens die reis begint ze de waarheid van haar moeders vorige identiteit te achterhalen en ontdekt ze geheimen van haar kindertijd.

Pieces of Her is een moeder/dochter-verhaal dat bekroond is als New York Times bestsellerthriller. De boeken van Karin Slaughter zijn gepubliceerd in 37 talen en er zijn wereldwijd meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht. Slaughter heeft al meer dan 18 romans geschreven, waaronder New York Times bestsellers Pretty Girls en The Good Daughter.

Cast bekend

Toni Collette gaat de hoofdrol spelen van de moeder, Laura. Colette kan je onder andere kennen van haar rol in de film Knives Out of de bekroonde Netflix-serie Unbelievable, waar ze zelfs genomineerd was voor een Golden Globe. Onlangs maakte Netflix bekend dat Bella Heathcote de andere hoofdrol op zich neemt. Zij speelde in series zoals Strange Angel of The Man in the High Castle.

Heathcote zal de rol van schoolverlater Andy vertolken, die in de garage van haar moeder woont. Doelloos en worstelend in het leven, is ze het complete tegenovergestelde van haar moeder, die een evenwichtige en gerespecteerde logopedist is. Wanneer een levensveranderend incident plaatsvindt in een restaurantje in een kleine stad, wordt Andy gedwongen om voor zichzelf te zorgen terwijl ze een wereld leert kennen waar niets is wat het lijkt.

De serie zal nog dit jaar verschijnen op Netflix.

Wil je het wachten op Pieces of Her wat draaglijker maken? Bekijk dan zeker eens onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen