Kat na drie dagen uit regenpijp gehaald en zes andere straffe reddingen

Kat na drie dagen uit regenpijp gehaald en zes andere straffe reddingen

In de Amerikaanse staat Ohio is vorige week vrijdag een kat gered uit een regenpijp in Findlay. Het diertje zat er al drie koude winterdagen in en kon uiteindelijk pas bevrijd worden na het doorzagen van de metalen buis. Eerdere pogingen om de oranje kater te lokken met tonijn waren niet gelukt. 

Piper, zoals het dier toepasselijk gedoopt werd, zat onder het slijk, was uitgehongerd en onderkoeld. Hoewel Piper een gebroken poot en andere verwondingen had, is het toch een mirakel dat de kater zijn avontuur overleefde. “Als ze echt negen levens hebben, heeft hij er waarschijnlijk nog drie over,” stelt een dierenarts.

Bekijk nog zes andere straffe reddingen:

1. Hovercraft redt herten van bevroren meer

Behulpzame mensen haalden vorige maand hovercrafts van stal in de Amerikaanse staat Minnesota. Enkele herten geraakten niet meer van het bevroren Albert Lea-meer.

2. Wasbeer zit klem in bokaal

In november vorig jaar moesten brandweerlui een glazen bokaal van een wasbeer trekken in Florida.

3. Meeuw bengelt aan hoogspanningskabel

In de Amerikaanse staat Virginia hebben redders in september een meeuw uit een hoogspanningskabel gehaald met een helikopter. De vogel, die al twee dagen klem zat maar nog leefde, werd overgebracht naar een opvangcentrum.

4. Hert zit vast op glad dak

In het kleine Franse dorpje Verneuil-sur-indre sukkelde een hert op een dak via een aanpalende, hogergelegen tuin.

5. Vos met pot op kop vraagt mensen om hulp

In Rusland werd in juni vorig jaar een jonge vos bevrijd van een glazen pot op zijn kop. Het dier leek echt doelbewust naar mensen te gaan voor hulp.

6. Helikopter blaast hert van meer

Bijna een jaar geleden werden in het Canadese Nova Scotia de grote middelen ingezet om een hert van een bevroren meer te halen.

Gesponsorde artikelen