NBCUniversal cast actrice om Carole Baskin te spelen in serie over ‘Tiger King’

Wat al enige tijd in de lucht ging, is nu ook officieel: er komt een serie over Joe Exotic en alle andere hoofdrolspelers uit de documentaire Tiger King op Netflix. NBCUniversal Television, die de reeks besteld heeft, maakte vandaag bekend dat actrice Kate McKinnon de rol van Carole Baskin op zich zal nemen.

Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar toen het nieuwe coronavirus ons enkele maanden terug verplicht thuis deed blijven, kwam Netflix verrassend met een leuke afleiding. De docureeks Tiger King: Murder, Mayhem and Madness over dierentuinen met wilde katten en zoveel meer, was even hét gespreksonderwerp van iedere videocall.

Opvolgers

Sindsdien zijn er heel wat geruchten over mogelijke opvolgers van de cultreeks. Tiger King kreeg al snel een extra aflevering, maar fans wilden meer. Er is onder andere sprake van een vervolg over de verdwijning van de man van Carole Baskin, enkele fictiereeksen en een tweede seizoen met nooit vertoonde beelden.

Kate McKinnon

Kate-McKinnon-Golden-Globe-Awards
Kate McKinnon op de Golden Globe Awards 2020 – Bron: Isopix

Het eerste project dat nu officieel groen licht lijkt te hebben gekregen is een verfilming door NBCUniversal Television en zijn streamingdienst Peacock. De reeks, met als werktitel Joe Exotic, is geschreven door Etan Frankel (Shameless). Het verhaal gaat over Carole Baskin en haar rivaliteit met Joe Exotic.

Wie de rol van Joe Exotic voor zijn rekening zal nemen, is nog niet bekend. Voor Carole Baskin is wel al een actrice gecast. Kate McKinnon zal die rol op zich nemen. De Amerikaanse actrice is vooral bekend van Saturday Night Live. Daarvoor kreeg ze al vijf nominaties voor een Emmy Award waarvan ze er twee kon verzilveren.

Meer
Lees meer...