Een kater is nu een officiële ziekte in Duitsland

Alcohol kater
Pexels

Je ziek melden op het werk, omdat je een gigantische kater hebt: iedereen heeft er wel al eens over getwijfeld. Maar een rechter in Duitsland ging nog een stapje verder. Hij besliste namelijk dat ook tijdelijke ongemakken, zoals hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid ook als “ziekte” bestempeld kunnen worden.

Ook al is in München het jaarlijkse Oktoberfest nog maar net van start gegaan, er zullen sowieso al héél wat Duitsers met een kater op het werk aangekomen zijn. Als ze dat zelfs al geprobeerd hebben. Want volgens een rechtbank in Frankfurt vallen symptomen als hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid ook onder “ziekten”.

Onwettige claims over gezondheid

Die uitspraak deed de rechter tijdens een zitting over een bedrijf dat poedertjes maakt, die gemengd met water een kater kunnen verhelpen. Het bedrijf werd aangeklaagd omdat het onwettige claims over gezondheid zou maken.

De rechtbank ging daar deels mee akkoord en oordeelde dat geen enkel voedingssupplement mag beschreven worden als een “genezing voor ziekten”. De rechter oordeelde met andere woorden dat een kater onder de noemer “ziekten” valt.

Kleine, tijdelijke veranderingen

Volgens hem behoren ook tijdelijke, kleine veranderingen in het menselijk lichaam tot symptomen van ziekten. Ben je dus vermoeid, heb je hoofdpijn of ben je misselijk na een pintje te veel? Misschien kan je je baas er nu wel van overtuigen dat je écht ziek bent.

Gesponsorde artikelen