Katy Perry bereikt als eerst een iconische mijlpaal en is zo populairder dan Justin Bieber en Barack Obama

Katy Perry bereikt als eerst een iconische mijlpaal en is zo populairder dan Justin Bieber en Barack Obama

Katy Perry heeft een iconische mijlpaal bereikt op social media. Ze rondde als eerste de kaap van 100 miljoen volgers op Twitter en is er zo net iets populairder dan Justin Bieber en voormalig Amerikaans president Barack Obama.  En waar zitten de Belgen? Die volgen op een verre afstand …

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag is het ook officieel: Katy Perry heeft de iconische kaap van 100 miljoen volgers op Twitter overschreden. Zo doet ze net iets beter dan Justin Bieber (96,7 miljoen volgers). Op een mooie derde plaats staat voormalig president van de Verenigde Staten Barack Obama met 90,8 miljoen volgers. Taylor Swift (85,1 miljoen) en Rihanna (74,1) miljoen vervolledigen de top vijf.

Twitter feliciteerde Perry al op, hoe kan het ook anders, Twitter met een filmpje van de meest populaire tweets van de popzangeres:

Ook op andere sociale media breekt Perry records. Zo verbeterde ze haar eigen record van meeste views binnen de 24 uur op YouTube met haar nieuwe single ‘Bon Appetit’ met 16,8 miljoen views. Het vorige record stond ook al op haar naam, met de clip van ‘Roar’.

Waar zijn de Belgen?

Wie zich afvraagt waar de Belgen staan op het lijstje van meest gevolgde mensen op Twitter, die moet al heel ver gaan kijken. Eden Hazard is de eerste met ‘amper’ 4,94 miljoen volgers. Op de tweede plaats staat de half Turkse, half Belgische Hadise Acikgoz. De muzikante heeft 2,86 miljoen volgers. Hazard z’n collega bij de Rode Duivels Vincent Kompany is de derde meest gevolgde Belg op Twitter met 2,73 miljoen volgers.

Gesponsorde artikelen