Katy Perry beschuldigd van seksuele intimidatie

Popster Katy Perry wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Josh Kloss, het model dat haar lief speelt in de videoclip van Teenage Dream, liet via een uitgebreide Instagram-post weten dat de zangeres hem geïntimideerd heeft.

Teenage Dream is binnenkort negen jaar oud. En in plaats van dat te vieren met een akoestische versie, besloot Josh Kloss te vertellen over zijn ervaringen met de zangeres van het nummer, Katy Perry. Kloss is model en speelde als acteur mee in de video van het nummer. Hij deelde zijn verhaal via Instagram.

Nog steeds een crush

Tijdens de opnames van Teenage Dream was Katy Perry enorm vriendelijk en lief, schrijft Kloss bij een beeld uit de video. “Wanneer er andere mensen in de buurt waren, was ze kil en noemde ze het zelfs “vies” om te kussen bij iedereen op de set.”

https://www.instagram.com/p/B1CFg2xFG-C/?utm_source=ig_web_copy_link

Nadat Katy Perry en Russel Brand uit elkaar gingen, heeft Josh Kloss de zangeres nog een paar keer gezien. “Eén keer had ik een vriend meegenomen, die haar heel graag wilde ontmoeten.” Hij nam zijn vriend mee naar een verjaardagsfeestje op een rolschaatsbaan. “En toen ik haar zag, gaf ik haar een knuffel en was ze nog steeds mijn crush.”

Ellendig en beschaamd

“Maar”, gaat hij verder, “toen ik me omdraaide om mijn vriend voor te stellen, trok ze mijn Adidas-joggingbroek en mijn onderbroek ze ver als ze kon naar beneden om haar mannelijke vrienden en de mensen rond ons mijn penis te tonen. Kan je je inbeelden hoe ellendig en beschaamd ik me voelde?”

Heel wat fans trekken de beschuldiging van Kloss in vraag. Waarom komt hij nu nog maar met het verhaal naar buiten, negen jaar na de feiten? Dat heeft twee redenen, zegt hij zelf. Ten eerste werd hij betaald om het verhaal te verzwijgen, en ten tweede wil hij de tendens in de huidige cultuur tegenwerken.

“Ik zeg dat nu pas, omdat onze cultuur erop gebrand is om te bewijzen dat mannen met macht pervers zijn”, legt Kloss uit. “Maar vrouwen met macht zijn even walgelijk.”

Juiste mensen aanbidden

Katy Perry’s fans verdedigen hun idool. Ze reageerden massaal op het bericht van Josh, maar die liet zich ook niet zomaar kleinkrijgen. Hij verweerde zich met een nieuwe post.

https://www.instagram.com/p/B1CtL-kFOJz/?utm_source=ig_web_copy_link

“Aan de sterke jeugd, die haar queen hier verdedigt”, begint hij de post. Kloss wijst de jeugd erop om de juiste mensen te aanbidden. “Kim Kardashian en Kris Jenner, dat zijn twee vrouwen met heel wat meer macht dan Katy, en zij behandelden me met RESPECT.”

Niet de eerste beschuldigingen

Een verdienstelijke poging, maar de Katy Cats (zoals de fans van Katy Perry zichzelf noemen) waren niet tevreden. Ze bleven vragen sturen naar Kloss en reageren op zijn berichten. Hij beantwoordde die vragen – surprise – via Instagram en postte ook nog een bericht dat zijn account misschien verwijderd wordt.

Katy Perry zelf heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd. Het is ook niet de eerste keer dat ze van iets beschuldigd wordt. Voor Dark Horse, moest ze voor de rechter verschijnen in verband met plagiaat. Perry verloor de zaak en moet de maker van het origineel vergoeden.

Meer
Lees meer...