Kawaii! 9 redenen waarom je zeker Japan moet bezoeken

Japan, een land vol contrasten. Nu haar inwoners in grote getallen ons land bezoeken, is het dringend tijd om zelf richting het keizerrijk te trekken. Met een overweldigende cultuur, hypermoderne steden en de soms vreemdste tradities, vinden wij Japan de hipste bestemming van 2015. Wij boeken dan ook alvast ons ticket richting Tokyo om deze redenen:

1. Je landt er in de grootste en meest bruisende stad ter wereld

Tumblr
Tokyo bezoeken zet je leven heel eventjes op z’n kop. Deze miljoenenstad is de perfecte mix van traditionele cultuur en uitzinnige activiteiten als sumoworsteltoernooien, karaokefeestjes en restaurantbezoekjes waar traditionele geisha’s je bedienen.

2. … waar de karaokebar populairder is dan het café

Pinterest
Pak je na het werk af en toe een pintje met de collega’s? In Japan trekken ze liever naar de dichtstbijzijnde karaokebar, of zelfs -automaat, voor happy hour. De collegialiteit in het Japanse bedrijfsleven is er zo sterk dat je niet anders kan dan samen een duet te zingen na een lange werkdag.

3. Je zal er je meteen veilig en thuis voelen

Tumblr
De Japanse hoofdstad heeft een zeer veilige reputatie. Je kan er gerust je spullen onbewaakt achterlaten op restaurant terwijl je het toilet bezoekt, maar ook in het verkeer loop je minder gevaar. Tokyo heeft verrassend weinig auto’s in het straatbeeld en waar het toch druk is, is alles enorm goed georganiseerd.

4. Het stadsdeel Akihabara is een múst

iStock
Met de bijnaam ‘Electric Town’ kun je al raden wat Akihabara zo speciaal maakt. Je kijkt hier je ogen uit naar de gigantische lichtreclames en lunaparken die de stadswijk zo uniek maken. Dit is de place to be voor zij die zich een dag willen onderdompelen in videospelletjes, manga, anime,… De kans dat een tien meter hoge Pikachu je verwelkomt is hier dan ook zéér groot!

5. En ook het nachtleven zal je ongetwijfeld aanspreken

Tumblr
Step aside, Amsterdam! Het red light district Kabukicho is het Aziatische antwoord op de befaamde Walletjes. Met een waaier aan restaurants, night clubs en zelfs love hotels heeft deze stadswijk geheel terecht Sleepless Town als bijnaam gekregen. Of je nu een hele nacht wilt dansen, uitgebreid eten of wat cabaret wil meepikken, één adres: Kabukicho!

6. Overal kom je er extreem uitgedoste mensen tegen

Tumblr
Nergens vind je een volk terug dat zich zo uitdrukt in hun cultuur en kledij als de Japanners. Tijdens een bezoek aan Tokyo zul je veel mensen in kostuum zien, maar je zal er eveneens de meest kleurrijke figuren tegen het lijf lopen. Schrik dus niet als je opeens op straat omringd wordt door een zee van roze pruiken.

7. Om nog maar van het eten te zwijgen

Een KitKat met gebakken aardappelsmaak? Waarom niet! Sushi in de vorm van katten? Graag! Maar wat misschien nog het meeste opvalt: KitKats met groene theesmaak. Hoewel het naar Europese normen enorm bitter smaakt, heeft deze groene snack de Japanse markt in geen tijd veroverd. Maar geen nood: de fabrikanten hebben in luchthavens een minder bittere versie geïntroduceerd om onze smaakpapillen wat te sparen. Wist je trouwens dat KitKat van de woorden kitto en katsu komt, die respectievelijk ‘zeker’ en ‘overwinning’ betekenen. Veel Japanners geven elkaar dan ook graag een KitKat voor examens, waarmee ze willen zeggen dat je zéker zal slagen.

8. Maar ook andere steden, zoals Kyoto, hebben heel wat te bieden

Tumblr
Deze tempelstad is een wereld van verschil in vergelijking met Tokyo. Deze oase van rust met eeuwenoude tempels is meer geschikt voor de toeristen die het traditionele Japan willen ontdekken. Dat neemt niet weg dat Kyoto meer dan genoeg te bieden heeft aan jonge rugzaktoeristen of groepen vrienden. Een avonturentocht bijvoorbeeld door het wereldberoemde bamboewoud in Kyoto staat hoog op iedereens lijstje. Net zoals de

Tenryū-ji tempel, een eeuwenoude werelderfgoedsite en voor velen de belangrijkste tempel in Kyoto.

9. En last but not least: negeer vooral niet de prachtige Japanse natuur

iStock
Het bamboewoud, de vulkaan Fiji, de warmwaterbronnen, de nationale parken,… Vanuit Tokyo sta je met de befaamde kogeltreinen in geen tijd in de ongerepte Japanse natuur. Het contrast met de grootsteden mag dan groot zijn, het Japanse platteland is de perfecte locatie om een dagje te ontsnappen aan alle drukte.

Benieuwd om zelf te ontdekken wat Japan te bieden heeft? Via Connections hebben onder andere Tokyo en Kyoto binnenkort geen geheimen meer voor jou. Met een goed uitgestippeld plan, kies je zelf de beste manier om Japan te verkennen. Aan bezienswaardigheden alvast geen gebrek!

Meer
Lees meer...