KCC Brussel organiseert gratis lezing over de 15 cruciale momenten in de geschiedenis van K-pop

Fans van K-pop of mensen die meer willen weten over het genre, moeten volgende week in het Korean Cultural Center in Brussel zijn. Daar wordt namelijk een lezing georganiseerd die zal gaan over de belangrijkste momenten in de geschiedenis van K-pop. De lezing is volledig gratis, maar de plaatsen zijn beperkt.

Hoewel de kans groot is dat je nog maar enkele jaren bekend bent met het genre K-pop, heeft het een rijke geschiedenis. Zo werden de fundamenten van het genre al gelegd in de vroege 20ste eeuw. In een lezing in het Korean Cultural Center in Brussel zal de geschiedenis van K-pop uit de doeken worden gedaan.

15 cruciale momenten

De lezing, die de naam ‘The 15 Defining Moments in K-pop History’ kreeg, zal kijken naar 15 cruciale momenten die K-pop vormden tot wat het nu is. Daarbij gaat het heel wat decennia verder terug dan Gangnam Style van PSY in 2012 of zelfs het debuut van de groep Seo Taji and Boys in 1992, die gezien wordt als de eerste hedendaagse K-popgroep. De momenten die besproken worden in de lezing hangen vaak samen met de historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van Korea. Dit alles leidde uiteindelijk tot de heropleving van het genre in de jaren 80 waarin de fundamenten gelegd werden voor het populaire genre zoals we dat nu kennen.

De lezing wordt gehouden in het Engels door Jung Ho-jai, die lang actief was als journalist in Zuid-Korea en nu doctoreert aan de National University of Singapore. Daar focust hij zich op journalistiek in Azië. Vanuit zijn expertise zal hij de geschiedenis van K-pop uit de doeken doen in een lezing van ongeveer anderhalf uur.

‘The 15 Defining Moments in K-pop History’ gaat door in het Korean Cultural Center (Rue de la Régence 4, 1000 Brussel) op donderdag 12 januari om 18.30 uur. De lezing is gratis, maar registratie is verplicht. Je kan je via deze website gratis inschrijven.

Meer
Lees meer...